Επικαιροτητα

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Καφέ- Εστιατόρων Αρκαδίας

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Oι επαγγελματίες της εστίασης ζητούν την άρση του μέτρου σχετικά με τη δήλωση των rapid tests ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή τη νέα ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 64232/2021 (ΦΕΚ 4766/Β/16-10-2021)  που αφορά στη συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης των εργοδοτών για τα Rapid Tests των ανεμβολίαστων εργαζομένων, ο Σύλλογος μας θέλει να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για το μέτρο αυτό, που είναι εντελώς ανεφάρμοστο.

Επιβαρύνει το ήδη εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα εργασίας των εργοδοτών -που προσπαθούν με κινδύνους να τηρούν τα προτόκολλα που έχουν προκύψει από τις νέες διατάξεις λόγω της πανδημίας- και επίσης αντίκειται στη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων GDPR.

 Με αφορμή δε το δελτίο τύπου διαμαρτυρίας που εξέδωσε ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Αρκαδίας στο οποίο δηλώνουν ότι θα απέχουν από τις διεκπεραιώσεις υποβολής των δηλώσεων αυτών,  οι επιχειρηματίες Εστίασης, βρίσκονται πλέον σε απελπιστική κατάσταση, διότι όπως είναι λογικό, δεν γνωρίζουν πως θα διαχειριστούν δηλώσεις σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες μιας και δεν άπτεται του αντικειμένου τους.

Θυμίζουμε πως τα πρόστιμα ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ (έως και 10000 ευρώ)  και με την ευκαιρία θα θέλαμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας, πως είναι δυνατόν για πιθανές περιπτώσεις παραβάσεων να καλούνται οι επιχειρηματίες να καταβάλουν πρόστιμα που θα μπορούσαν να είναι κάλλιστα ο ετήσιος προυπολογισμός διαβίωσης μιας τυπικής Ελληνικής οικογένειας, συγκρίνοντας και με το κατώτατο μισθό του Ελληνικού Δημοσίου. 

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε θερμά για την άμεση  παρέμβαση σας έτσι ώστε να αρθεί το μέτρο το συντομότερο δυνατόν, γιατί όσο είναι σε ισχύ οι επιχειρηματίες επιβαρύνονται με πρόστιμα και θα έχουμε πολύ σύντομα λουκέτα και ανέργους. 

Η Εστίαση δεν αντέχει άλλο!

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.