Επικαιροτητα

Νέα επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τη δημόσια υγεία

Με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιόδρα

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη συστήθηκε νέα επιτροπή για τη δημόσια Υγεία, η οποία ονομάζεται πλέον Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ) με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Η θητεία της επιτροπής είναι τετραετής, και μπορεί να ανανεωθεί μια ακόμη φορά, ενώ στα μέλη της δεν καταβάλλεται αμοιβή ή αποζημίωση.

Σημειώνεται ότι η νέα επιτροπή δεν επηρεάζει τη λειτουργία της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό, που θα λειτουργεί ανεξάρτητα. Στην απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά «H Επιτροπή καθίσταται καθολικός διάδοχος από τη συγκρότησή της όλων των λοιπών Επιτροπών Δημόσιας Υγείας, εξαιρουμένης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοιού COVID-19 και της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, και παραλαμβάνει την έκθεση πεπραγμένων, τα απολογιστικά στοιχεία δράσης και το αρχείο τους, μετά από σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο των διατάξεων του ν.4675/2020 (ΦΕΚ Α΄ 54).»

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.