Επικαιροτητα

Έρχονται ριζικές αλλαγές στους φόρους από ενοίκια

Φωτογραφία: Arcadia938.gr

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέτει επί τάπητος την προοπτική μείωσης των επιβαρύνσεων που «χτυπούν» τη φορολόγηση των ακινήτων.

Η μείωση της φορολογίας των εισοδημάτων από τα ακίνητα είναι υπό εξέταση από κυβερνητικά στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου είναι να προστεθούν ένα ή δύο ακόμη φορολογικά κλιμάκια προκειμένου να περιοριστούν οι πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους, που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητη περιουσία.

Επίσης, ως σενάριο υπάρχει και το ενδεχόμενο να καταργηθεί η σχετική κλίμακα και να φορολογηθούν τα εισοδήματα από ενοίκια με τη γενική κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Σε αυτή τη περίπτωση, θα ευνοηθούν όσοι έχουν μικρά εισοδήματα ή αποκτούν εισοδήματα μόνο από αυτή την πηγή (ενοίκια). 

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.