Επικαιροτητα

Κοινωνικό μέρισμα: Ποια επιδόματα θα δοθούν πριν τα Χριστούγεννα

Φωτογραφία: Arcadia938.gr

Tι θα γίνει με όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη

«Από τον Συνήγορο του Πολίτη προκύπτει ότι το 48% των παραπόνων σε όλο το Δημόσιο αφορά στον ΕΦΚΑ. Και αυτό το αλλάζουμε. Δεσμεύομαι ότι μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022 θα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως το θέμα απονομής συντάξεων.

Αυτή τη στιγμή, έχουμε πέσει στις 90.000 εκκρεμείς συντάξεις. Δεν έχουμε το περιθώριο να συνεχιστούν αυτές οι καθυστερήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, θα φέρουμε σύντομα ένα νομοσχέδιο που θα κάνει τον ΕΦΚΑ πιο αποτελεσματικό και πιο κοινωνικό», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στο έκτακτο επίδομα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την περασμένη Τετάρτη από το βήμα της Βουλής, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι «λόγω της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στην αγορά της ενέργειας και της πρόσθετης επιβάρυνσης στα νοικοκυριά, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προχωρήσει στις πρόσθετες παροχές και είναι πραγματικά στο όριο αντοχών του προϋπολογισμού».

Περισσότερα ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.