Επικαιροτητα

"Έρχεται" καθολικός αποκλεισμός ανεμβολίαστων;

Φωτογραφία: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Έτοιμη η επιτροπή των ειδικών να εισηγηθεί νέα, αυστηρότερα μέτρα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, ένα από τα νέα μέτρα που έχουν, ήδη, "πέσει" στο τραπέζι είναι ο καθολικός αποκλεισμός των ανεμβολίαστων πολιτών από τους χώρους εστίασης.

Ουσιαστικά, θα πρόκειται για συνολικό αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από την κοινωνική δραστηριότητα, όσον αφορά την διασκέδαση, την ψυχαγωγία και την άθληση. Θα τους επιτρέπεται μόνο η εργασία και η αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.

Επίσης, ένα ακόμα μέτρο που εξετάζεται είναι η καθολική χρήση μάσκας παντού, παρότι η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου έχει αποτύχει, στο παρελθόν. Τέλος, ένα μέτρο που θεωρείται σίγουρο πως θα εφαρμοστεί σύντομα είναι η υποχρεωτική διενέργεια τριών rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Σ' αυτή την περίπτωση, εξετάζεται εάν το κράτος θα παρέχει ένα εκ των τριών test δωρεάν. 

Σε κάθε περίπτωση, η υιοθέτηση των παραπάνω μέτρων θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τις εξελίξεις που αφορούν τη νέα μετάλλαξη "Ο" και την αποδοτικότητα των μέτρων που έχουν ήδη εφαρμοστεί.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.