Επικαιροτητα

Από το "βαθύ κόκκινο" στο "κόκκινο" η Αρκαδία

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Βελτιώθηκαν οι επιδημικοί δείκτες. Καμία Π.Ε. της Πελοποννήσου δεν βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Στοιχεία του ανανεωμένου επιδημιολογικού χάρτη που πρόκειται να "χρωματιστεί" την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου είδαν σήμερα (01/12) το φως της δημοσιότητας. 

Σύμφωνα με αυτά η εικόνα στην Π.Ε. Αρκαδίας είναι βελτιωμένη καθώς πλέον δεν βρίσκεται στον υψηλότερο δείκτη, το "βαθύ κόκκινο", αλλά έπεσε ένα επίπεδο και βρίσκεται στο "κόκκινο", ενώ είναι χαρακτηριστικό πλέον ότι καμία περιφερειακή ενότητα στην Πελοπόννησο δεν βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο.  

Αναλυτικά: 

Οι επιδημικοί δείκτες επιδεινώθηκαν και ανέβηκαν επίπεδο: 

Σε βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) από κόκκινο (επίπεδο 4) 

Καστοριά 
Φλώρινα 

Από πορτοκαλί (επίπεδο 3) σε κόκκινο (επίπεδο 4) 

Πρέβεζα 
Εύβοια 
Βοιωτία 
Ηλεία 
Ευρυτανία 

Παρουσίασαν βελτίωση στους επιδημικούς δείκτες και κατέβηκαν επίπεδο: 

Από βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) σε κόκκινο (επίπεδο 4) 

Ιωάννινα 
Καβάλα 
Αρκαδία 

Από κόκκινο (επίπεδο 4) σε πορτοκαλί (επίπεδο 3) 

Μεσσηνία 

Οι περιοχές της χώρας οι οποίες είναι πλέον σε βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) είναι: Θεσσαλονίκη, Αγιον Ορος, Αχαΐα, Λάρισα, Μαγνησία, Καστοριά, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Φλώρινα, Εβρος, Πέλλα, Ξάνθη, Δράμα, Σέρρες, Τρίκαλα, Κοζάνη, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Φθιώτιδα, Θάσος, Λέσβος, Γρεβενά, Αρτα, Αιτωλοακαρνανία. 

Διευκρινίζεται ότι μόνο στα 30 νοσοκομεία της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία), νοσηλεύονται 1.600 ασθενείς σε απλές κλίνες, κλίνες υψηλής ροής οξυγόνου και ΜΕΘ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 1.522.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.