Επικαιροτητα

Δήμος Τρίπολης: Έγκριση προϋπολογισμού- Καμία αύξηση τελών

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης με αντικείμενο τον προϋπολογισμό του επομένου έτους

Την Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021, διεξάγεται, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, η διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, με την πρώτη ν' αφορά τον προϋπολογισμό του 2022, ο οποίος και είναι δεδομένο πως θα εγκριθεί. 

Προϋπολογισμός 2022- Κριτική από την αντιπολίτευση

Εισηγητής του θέματος ο Αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών, κ. Τσαγκαρέλης, ο οποίος εστίασε στις δαπάνες για την ηλεκτρική ενέργεια και την ανάγκη εξοικονόμησης. Σ' αυτό συμφώνησε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Σμυρνιώτης, ο οποίος, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, άσκησε κριτική απέναντι στη Δημοτική Αρχή, αναφέροντας, χαρακτηριστικά, "δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε όταν ρίχνουμε ένα χαλίκι!", προσθέτοντας δε πως υφίστανται σοβαρές καθυστερήσεις σε έργα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Τρίπολη να μην "απορροφήσει" πολλά χρήματα.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Τζιούμης, αντιπαρήλθε των κατηγοριών του κ. Σμυρνιώτη, επαναλαμβάνοντας πως ο Δήμος Τρίπολης βρίσκεται μεταξύ των πρώτων Δήμων της Ελλάδας σ' ένταξη έργων, παραδεχόμενος πως υφίστανται καθυστερήσεις σε έργα για τις οποίες δεν είναι υπεύθυνος ο Δήμος. 

Ο κ. Τσιαμούλος, από την πλευρά του, τόνισε πως "το κλίμα είναι εορταστικό"- γεγονός στο οποίο συμφώνησε και ο Δήμαρχος Τρίπολης-, αλλά άσκησε κριτική στο έργο της ανάπλασης της πλατείας του Αγίου Βασιλείου- το οποίο, όπως είπε, έχει αυξήσει το κόστος του "τρεις φορές"-, όπως και στις δαπάνες για τις εκδηλώσεις της εορταστικής περιόδου. Οι παρατάξεις των κ. Σμυρνιώτη και Τσιαμούλου ψήφισαν "παρών", όσον αφορά το θέμα.

Απαντώντας στον κ. Τσιαμούλο, ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε πως, επί της ουσίας, δεν άκουσε τίποτε για τον προϋπολογισμό από τον επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη, αλλάζουμε τα δεδομένα", παραθέτοντας τις οικονομικές απώλειες των Δήμων λόγω της πανδημίας, υποστηρίζοντας πως η Πολιτεία δεν έχει "καλύψει" εξ ολοκλήρου το κόστος. Επίσης, προσέθεσε πως, από το επόμενο έτος, ο Δήμος θα επιβαρυνθεί, πέρα από το ενεργειακό κόστος, και με το πρόσθετο κόστος για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

"Κι όμως, ο Αντιδήμαρχος παρουσιάζει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό που δεν επιβάλει καμία αύξηση δημοτικών τελών, όπως, αντίθετα, κάνουν πολλοί Δήμοι της χώρας", κατέληξε ο κ. Τζιούμης.

Σε κάθε περίπτωση, οι επικεφαλής των αντιπολιτευομένων παρατάξεων δεν φάνηκαν να "ικανοποιούνται" από το παραπάνω γεγονός, με τον κ. Γούργαρη, μάλιστα, ν' αναφέρει πως "ο λογαριασμός της ενεργειακής μετάβασης έρχεται", ενώ και ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως γίνονται πολύ λίγα- ειδικά σε πρωτογενή τομέα και πολιτισμό-, χαμηλώνοντας αισθητά τον "πήχη". 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.