Επικαιροτητα

Τρίπολη: Επίθεση από αδέσποτο-Τι είπαν Νοσοκομείο, Δήμος (pics)

Το βράδυ της Τετάρτης (12/01) δεχτήκαμε επίθεση από αδέσποτο σκύλο στην πλατεία Άρεως. Το επόμενο πρωί πήγαμε στο νοσοκομείο για τα προβλεπόμενα κι από εκεί "παραπεμφθήκαμε" στον δήμο Τρίπολης...

Την Τετάρτη, λοιπόν, διασχίζοντας την πλατεία Άρεως λίγα λεπτά μετά τις 23:00 "εισπράξαμε" ξαφνικά ένα δάγκωμα από αδέσποτο σκύλο (μεγαλόσωμο, χρώματος καφέ, νεαρό στην ηλικία) στο πόδι κυριολεκτικά από το πουθενά. Και λέω "από το πουθενά", διότι ούτε τον αντιληφθήκαμε  τον σκύλο ούτε τον ακούσαμε, πριν το δάγκωμα... Ήταν εντελώς αθόρυβη η προσέγγιση και ακαριαία!

Μετά το δάγκωμα, ο σκύλος άρχισε να οπισθοχωρεί γαυγίζοντας, για να εμφανιστεί άμεσα άλλος ένας σκύλος (σχεδόν ολόιδιος με τον πρώτο)και να συνοδεύσει τον πρώτο στα γαυγίσματα... Κι έτσι έληξε το περιστατικό.

Το πρωί της επόμενης μέρας, επισκεφθήκαμε το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης για τις προβλεπόμενες υγειονομικές ενέργειες. Πριν καν μας προσφερθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την περιποίηση του μικρού -ευτυχώς- τραύματος, ακούσαμε τα εξής από τον ιατρό, που βρισκόταν πίσω από το γραφείο του ιατρείου εκτάκτων περιστατικών: "Τι ήρθατε να κάνετε εδώ; Φαντάζομαι, θέλετε να κινηθείτε κατά του δήμου Τρίπολης".

Απαντήσαμε στον ιατρό, ότι, αφού αναφέραμε τραυματισμό από δάγκωμα αδέσποτου σκύλου, προφανώς και επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο για ιατρικούς λόγους και μόνο! Πήραμε την εξής απάντηση: "Έχετε έρθει σε λάθος ιατρείο [...] Θα πάτε δίπλα, θα εξεταστείτε, θα συμπληρώσετε ένα έγγραφο καταγραφής του περιστατικού, θα το υπογράψετε και θα το πάτε στο Δημαρχείο, για να το καταθέσετε και να αρχίσουν οι έρευνες για τον σκύλο, για να βρεθεί και να εξεταστεί για ασθένειες και να ενημερωθούμε κι εμείς εδώ."

Όπερ και εγένετο! Το τραύμα εξετάστηκε από ωτορινολαρρυγγολόγο, ο οποίος προχώρησε και στη συνταγογράφηση αντιτετανικού ορού και αντιβιωτικών...

Στη συνέχεια έγινε η καταγραφή του περιστατικού, την οποία και υπογράψαμε αλλά δεν παραλάβαμε, αφού η νοσηλεύτρια μας είπε ότι το έγγραφο θα αποσταλεί υπηρεσιακά στον δήμο Τρίπολης.

Ο σκοπός μας ήταν να επικοινωνήσουμε με το αρμόδιο γραφείο του Δήμου, ώστε να ενημερώσουμε για το γεγονός και να ενημερωθούμε για τις περαιτέρω κινήσεις του. 

Και επικοινωνήσαμε σήμερα το πρωί τελικά (14/01) με τον Δήμο Τρίπολης, αφού από το νοσοκομείο τελειώσαμε μεσημέρι...

Η καθ' ύλην αρμόδια υπάλληλος του δήμου, κα. Ψιμάρνη, μας επιβεβαίωσε τη σειρά των κινήσεων, που θα κάνει ο Δήμος Τρίπολης και βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί μας για τις όποιες εξελίξεις.

Να σημειώσουμε, ότι μετά την περιγραφή του σκύλου οι ιατροί στο νοσοκομείο μάς είπαν, ότι έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα άλλες δύο επιθέσεις από αδέσποτο σκύλο ίδιας περιγραφής...

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.