Επικαιροτητα

ΠΥΡΓΟΣ: "Χάρισε ζωή" η 50χρονη Μαρία

Τα όργανα, τα οποία, δόθηκαν είναι καρδιά, ήπαρ, νεφροί και οι κερατοειδείς χιτώνες των ματιών - Την Κυριακή η κηδεία της άτυχης γυναίκας

 

 

Τη γενναία απόφαση, να δωρίσει τα όργανα της 50χρονης, Μαρίας Αναγνωστοπούλου, που το μεσημέρι της Τετάρτης τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στον Πύργο, έλαβε η οικογένεια της.

 

Τα σοβαρά τραύματά της, δεν άφηναν ελπίδα ανάκαμψης και όταν η κατάσταση της υγείας της κρίθηκε μη αναστρέψιμη από τους γιατρούς, ο σύζυγος και τα παιδιά της άτυχης γυναίκας, πήραν τη μεγαλειώδη απόφαση να δωρίσουν κάποια από τα όργανά της και να δώσουν ζωή σε αρκετούς συνανθρώπους μας.

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του patrisnews.com, η διαδικασία λήψης των οργάνων ολοκληρώθηκε γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, από τις ιατρικές ομάδες του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, σε συνεργασία πάντα, με τις αρμόδιες ιατρικές ομάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Τα όργανα, τα οποία, δόθηκαν είναι καρδιά, ήπαρ, νεφροί και οι κερατοειδείς χιτώνες των ματιών. 

 

Το ήπαρ της 50χρονης "ταξίδεψε" με ειδική πτήση από το αεροδρόμιο του Αράξου, στη Θεσσαλονίκη, ενώ η καρδιά στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

 

Οι  κερατοειδείς χιτώνες των ματιών, παρέμειναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, ενώ για τους νεφρούς θα πραγματοποιηθεί τεστ συμβατότητας ώστε να βρεθεί λήπτης.

 

To ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΓΝΠ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την οικογένεια για την σπουδαία απόφαση ζωής που έλαβαν. Υψηλόβαθμα στελέχη του ιδρύματος τόνισαν στο patrisnews.com, ότι η Ηλεία έχει συμβάλει καθοριστικά στο να σωθούν ζωές με τη δωρεά οργάνων. 

 

Την Κυριακή η κηδεία

Την Κυριακή, στις 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Χελιδονίου, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της 50χρονης.

 

Με C-130 η μεταφορά των μοσχευμάτων

Η μεταφορά των μοσχευμάτων έγινε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. 

 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας αεροσκάφος C-130 παρέλαβε και μετέφερε, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ, από την 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και μοσχεύματα, στην 113 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη.Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 04:12 π.μ και ολοκληρώθηκε στις 08:15 π.μ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.