Επικαιροτητα

Εορτή Αναλήψεως στη Νεστάνη

Με κάθε Λαμπρότητα  τελέστηκε και φέτος 8-6-2016  ο Εσπερινός της Αναλήψεως του Κυρίου στον  Εορτάζοντα περικαλλή Ιερό Ναό ,στο πανέμορφο λόφο της Πανηγυρίστρας ,της  Νεστάνης.

 

Ο Εορτάζων Ιερός Ναός έχει ανεγέρθει το 1930  εις μνήμη της Βακούλας ( Βασιλικής) Ξυνογαλά   από τους γονείς της Ιωάννας & Συμεών κατόπιν επιθυμίας της ίδιας όταν ένιωσε τον πρόωρο θάνατός της το 1928.Άυτό αναφέρεται και στη μαρμάρινη επιγραφή πάνω από την είσοδο του Ναού.

 

Ο Ναός  εδώ και χρόνια είναι υπό τη διακονία του Προοδευτικού Συλλόγου της Νεστάνης, με έτος ιδρύσεως 1925,κατόπιν αδείας από την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας & Κυνουρίας .

 

Ο Εσπερινός αρχομένου στις 7 και μισή τελέστηκε από τον εφημέριος της Νεστάνης τον Πάτερ Κυριάκο,τον Πάτερ Αθανάσιο και του πατέρες της Ιεράς Μονής Γοργοεπηκόου Νεστάνης Νεκτάριο & Παύλο.

 

Πλήθος  πιστών ανηφόρησαν στο λόφο της Πανηγυρίστρας(  Η φροντίδα του λόφου έχει παραχωρηθεί στον Προοδευτικό Σύλλογο  Νεστάνης με απόφαση του Σ.τ.Ε  από το 1963) στις 7 και μισή για να παρακολουθήσουν τον Εσπερινό μετά αρτοκλασίας .Ο Πατηρ Κυριάκος στο Κήρυγμά του έκανε αναφορά για το γεγονός της Αναλήψεως και εν συνεχεία το λόγο πήρε ο διακονών το Ναό εδώ και 4 χρόνια ,  Πρώην Πρόεδρος & Γραμματέας του Συλλόγου  Παν. Παναγιωτόπουλος έκανε αναφορά για το ιστορικό του Ναού, την πορεία  των έργων που έγιναν στο Ναό ,αλλαγή σκεπής ,αμμοβολή,και το μεγάλο έργο της Αγιογράφισης , τη συντήρηση του  περιβάλλοντα χώρου του Ναού  και ενημέρωσε το εκκλησίασμα ότι πήρε την Ευχή του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλεξάνδρου ότι μέσα στο καλοκαίρι  φτάσαμε στο σημείο να γίνουν Θυρανοίξια. Ευχαρίστησε το προηγούμενο Δ.Σ για την εμπιστοσύνη που του έδειξε να αναλάβει το τόσο σοβαρό έργο και να το φέρoυν είς πέρας μαζί με τον Κώστα Αρβανίτη. Εν συνεχεία αφού ευχήθηκε στο Νέοεκλεγέν  Δ.Σ καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει, δεσμεύτηκε να συμβάλλει  τα μέγιστα  στη συνέχιση της διακονία του Ναού και του περιββάλοντα χώρου αυτού  μαζί με το μέλος του ΔΣ  Κών/νο Αρβανίτη   ,του οποίου  Νεοεκλεγέν ΔΣ  έλαβε τη συγκατάθεση να συνεχίσουν το έργο αυτό,.Εν συνεχεία ο  Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου  Σταύρος Παπασταύρου  ευχόμενος τα Χρόνια Πολλά ευχαρίστησε τόσο τους παρευρισκόμενους όσο και όλους όσους βοηθούν την όποια προσπάθεια  κάνει ο Σύλλογο για το καλό του τόπου, δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει την προσφορά του Συλλόγου ,και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει  το Νέο ΔΣ.

 

Εν συνεχεία ακολούθησε περιφορά της εικόνας πέριξ του Ναού .Μετά το πέρας του Εσπερινού γυναίκες του χωριού πρόσφεραν γλυκίσματα και οι παρευρισκόμενοι πήραν τα έντυπα  που πρόσφερε ο Σύλλογος  με την Ιστορία του Ναού ,του Συλλόγου,και το κάθε πότε τελείτε Θ.Λειτουργία στον άνω Ιερό Ναό.

 

(Φωτό Γιώργος Παπαδημητρίου-Λιγούρας)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.