Επικαιροτητα

Δ.Σ. Τρίπολης: Κριτική για τη λειτουργία του Δήμου και του...ΕΦΚΑ!

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Eρώτηση του Δημοτικού Συμβούλου  κ. Γεωργανόπουλου, για την διανομή νέων κάδων απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες, προκάλεσε, καταρχάς, ένταση από το...πουθενά!

Ουσιαστικά, ήταν το θέμα που είχε τη "μερίδα του λέοντος", όσον αφορά τη διαδικασία των ερωτήσεων προς τη Δημοτική Αρχή. Τόσο ο κ. Τζιούμης, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Λαγός, ανέφεραν πως, κατά τη διάρκεια της παρούσας διοίκησης έχουν ήδη αντικατασταθεί 400 κάδοι απορριμμάτων και σύντομα θ' αντικατασταθούν άλλοι 220.

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Δήμαρχος, δεν είναι δυνατόν ν' αντικατασταθούν όλοι- που φθάνουν περίπου τους 3000-. Επιπρόσθετα, οι κ. Τζιούμης και Λαγός τόνισαν πως οι νέοι κάδοι μοιράστηκαν ισότιμα και, σύμφωνα με τον δεύτερο, δεν υπήρξε κανένα παράπονο από τους τοπικούς Προέδρους.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λαγός περιέγραψε τη νέα πολιτική του Δήμου Τρίπολης όσον αφορά την καθαριότητα, λέγοντας πως οι κανόνες θα είναι πιο αυστηροί. 

Κατά τα λοιπά, ο κ. Βόσνος έθιξε το ζήτημα της "πατρότητας έργων", με αφορμή την ανάπλαση της πλατείας των Ριζών Τεγέας, ο κ. Κούρος αναφέρθηκε στην υποστελέχωση και την ελλιπή λειτουργία του ΕΦΚΑ Τρίπολης,  ο κ. Παπαδημητρίου ζήτησε να ενημερωθεί το σώμα, αρμοδίως, στην επόμενη συνεδρίασή του για το θέμα των αδέσποτων, ενώ ο κ. Μπουρτσουκλής αναφέρθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Τρίπολης, την οποία χαρακτήρισε δυσλειτουργική, αιτούμενος, παράλληλα, να μάθει πόσο κοστίζει. Ουσιαστικά, ο κ. Μπουρτσουκλής υποστήριξε πως, όσον αφορά τη λεγόμενη "ηλεκτρονική διακυβέρνηση", ο Δήμος Τρίπολης δεν έχει σημειώσει πρόοδο, ενώ υποστήριξε πως δέχεται πολλά παράπονα για τη λειτουργία Δημοτικών υπηρεσιών- ειδικά του ΚΕΠ. Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Ηλία Κούρου. 

Ο κ. Τζιούμης ανέφερε πως υπάρχει όντως ζήτημα υποστελέχωσης υπηρεσιών, αλλά, όσον αφορά, την  "ηλεκτρονική διακυβέρνηση", αντέκρουσε τα λεχθέντα από τον κ. Μπουρτσουκλή, αναφέροντας πως ο Δήμος έχει κάνει σχετική πρόταση για χρηματοδότηση σχετικού έργου από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης". Για το θέμα της κακής λειτουργίας του ΕΦΚΑ, συμφώνησε και ο κ. Βόσνος με τα όσα ανέφερε ο κ. Κούρος.

Παρακάτω, σύντομο απόσπασμα από την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των κ. Μπουρτσουκλή και Κούρου. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο πρώτος έκανε μια, θα μπορούσαμε να πούμε, "αρχηγική" εμφάνιση σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός που ίσως ν' αποτελεί "προάγγελο" εξελίξεων..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.