Επικαιροτητα

EKA: "Μοναδική ελπίδα είναι ο ξεσηκωμός μας"

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ψηφίστηκε στην Βουλή το Πολυνομοσχέδιο με τα πρώτα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου.

 

 

Για μια ακόμα φορά τα δυσβάσταχτα βάρη κατανέμονται άνισα σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ελίτ της οικονομίας, που την ίδια ώρα που συντελείται  η αφαίμαξη της τάξης μας, του χαρίζονται φοροαπαλλαγές, θαλασσοδάνεια και προκλητικές οικονομικές διευκολύνσεις.

 

Στο Πολυνομοσχέδιο προβλέπονται:

 

- Νέα φορολογικά μέτρα

- Διατήρηση – επέκταση του ΕΝΦΙΑ

- Κατάργηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων του Νόμου 4336/2015 με κύριο προκλητικό μέτρο την κατάργηση της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες και την κατάργηση της αναστολής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

- Μείωση των επικουρικών συντάξεων, που ουσιαστικά οδηγεί στην άμεση κατάρρευση των Επικουρικών Ταμείων.

- Προωθεί αποκρατικοποιήσεις, όπως στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ-Λιμάνια, και μάλιστα απαλλάσσοντας τους «επενδυτές» από τα χρέη.

- Ξεπούλημα Α.Δ.Μ.Η.Ε.

- Ξεπούλημα του 17% της ΔΕΗ μέσω του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ.

- Υποχρεώνει την ΔΕΗ Α.Ε. να παρέχει το 25% της λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής σε ιδιώτες κάτω του κόστους (ΝΟΜΕ).

- Το 50% της παραγωγής και της εμπορίας δεν μπορεί από το 2020 και μετά να παράγεται και να εμπορεύεται από μια μόνο Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ).

 

Και αυτό είναι μόνο η αρχή…

 

Τον Νοέμβρη ακολουθεί το Ασφαλιστικό, όπου θα φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων πολλά χρόνια παραπάνω εργασίας, όπου σε συνδυασμό με την μακροχρόνια ανεργία οδηγεί την γενιά των ΄50 στον καιάδα και καθιστά την συνταξιοδότηση άπιαστο «όνειρο» για τις νεότερες γενιές.

 

Την ίδια ώρα από τις παραγράφους του νέου Πολυνομοσχεδίου απουσιάζει κάθε μέτρο για:

 

- την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού,

- την επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων που παραπέμπεται στις καλένδες,

- τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων ομάδων,

- την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας που είναι αναγκαία για την καταπολέμηση της ανεργίας αφού σε μια υγιή οικονομία οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς τους εργαζόμενους και οι εργαζόμενοι χωρίς τις επιχειρήσεις,

- την αποκατάσταση εξόφθαλμων αδικιών όπως οι τιμές των αντικειμενικών αξιών,

- την επιτακτική και κοινωνικά επωφελή διευθέτηση του ζητήματος των “κόκκινων δανείων” με την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών για λογαριασμό ξένων funds να είναι πιο ορατή από ποτέ.

- την πάταξη των ολιγοπωλίων, μονοπωλίων και καρτέλ που συντηρούν τις στρεβλώσεις, τις αθέμιτες πρακτικές και τα “κυκλώματα” στην αγορά διατηρώντας υψηλές τις τιμές των προϊόντων παρά την κατακρήμνιση των μισθών.

- Αύξηση του επιτοκίου από 3% σε 5% για αυτούς που είχαν υπάρξει στην ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι και το 3ο Μνημόνιο διευρύνει και ανατροφοδοτεί όλες τις όψεις της πολύπλευρης κρίσης στην πραγματική οικονομία, στην αγορά εργασίας, στην κοινωνική συνοχή, την υπερχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών και φυσικά στη δημοσιονομική εξισορρόπηση.

 

Ο κόσμος της εργατιάς οφείλει να βρεθεί σε θέση μάχης και να διαμορφώσει τάχιστα την αγωνιστική του δράση προκειμένου να αποκρουστούν τα νέα ανάλγητα, υφεσιακά και αναποτελεσματικά μέτρα που προβλέπονται σε ένα ακόμη Μνημόνιο απομακρύνοντας την Πατρίδα μας από την ευρωπαϊκή και κοινωνική κανονικότητα.

 

Γι’ αυτό σας καλούμε την Τετάρτη 4-11-2015 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας, Ελευθερίου Βενιζέλου 39, για να οργανώσουμε καλύτερα την πάλη μας μαζικά - ταξικά – ενωτικά.

 

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Δεν έχουν την δική μας συναίνεση σ’ αυτό το έγκλημα.

 

Με κάθε τρόπο, με κάθε δυνατή συμμαχία δίνουμε την μάχη για τις ζωές μας για το δίκιο της τάξης μας.

 

Όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τα σχέδια τους, όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.

 

Μοναδική ελπίδα είναι ο ξεσηκωμός μας.

 

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Αρκαδίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.