Επικαιροτητα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Πιο αυστηρή η ρύθμιση των 100 δόσεων

Ακολουθεί το Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

 

- Στο 24,1% η ανεργία τον Μάρτιο του 2016


Στο 24,1% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Μάρτιο εφέτος, έναντι 25,7% τον Μάρτιο 2015 και από 24,2% τον Φεβρουάριο 2016, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.153.232 άτομα, με βασικό πρόβλημα το γεγονός της πολύ υψηλής ανεργίας στις πλέον παραγωγικές ηλικίες (50,4% στην ηλικιακή ομάδα των 15-24 ετών και 30,6% στην ομάδα των 25-34 ετών).
 


- Ψηφιακή υπογραφή για τις επιχειρήσεις σε τέσσερα βήματα από το Επιμελητήριο Αρκαδίας


Μια ακόμη υπηρεσία, στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των μελών του, ξεκίνησε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας. Πρόκειται για τη δυνατότητα απόκτησης ψηφιακής υπογραφής. Μια σύγχρονη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική λύση, η οποία προσφέρει ένα εύχρηστο, γρήγορο και απόλυτα ασφαλή τρόπο διαχείρισης των συναλλαγών των επιχειρήσεων. Η έκδοση της ψηφιακής υπογραφής γίνεται με έξι απλά βήματα. Η διάρκεια των ψηφιακών πιστοποιητικών και της υπηρεσίας/άδειας χρήσης της Ασφαλούς Διάταξης Υπογραφής θα είναι 5 έτη και το συνολικό κόστος θα ανέρχεται στο ποσό των 80 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. 24%.
Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr


- Μόνο το 8% των νέων θέλει να διοριστεί στο Δημόσιο – Σε ποιες εταιρείες θέλουν αν εργαστούν


Η Ελλάδα δεν είναι για τους νέους. Δεν είναι μόνο η αίσθηση ενός ανασφαλούς μέλλοντος ή η αδυναμία να βρουν μια ευκαιρία στην αγορά εργασίας, όσο η σιγουριά ότι ακόμη κι αν βρουν εργασία θα είναι κακοπληρωμένη.


Η έρευνα που διεξήγαγε το Εργαστήριο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με τον ιστότοπο Kariera.gr, δείχνει πως πέραν της "αίσθησης" υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα.


Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά (κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιος-Μάιος 2016) αποτυπώνει επακριβώς τη μισθολογική "καταβύθιση" των νέων ανθρώπων (18-29 ετών), οι οποίοι εργάζονται αυτή τη στιγμή. Το 45,6% αυτών λαμβάνει μισθό μικρότερο από 500 ευρώ.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr


- Πιο αυστηρή η ρύθμιση των 100 δόσεων


Από τον Ιούλιο τίθεται σε εφαρμογή το νέο αυστηρότερο σύστημα για το καθεστώς παραμονής των οφειλετών στη ρύθμιση των 100 δόσεων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 4 του νόμου 4346/2016. Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου όσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις 100 δόσεις θα τίθενται αυτόματα εκτός της ρύθμισης αυτής εφόσον καθυστερήσουν να πληρώσουν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το Δημόσιο έχει βεβαιωθεί στο όνομά τους από τις 15 Δεκεμβρίου 2015 και μετά, καθώς επίσης και οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το Δημόσιο θα βεβαιωθεί από δω και στο εξής.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.