Επικαιροτητα

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ τα προβλήματα του Κ.Υ.Τροπαίων

Επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές Ν. Καραθανασόπουλος και Ν. Παπαναστάσης.

Συχνά είναι τα περιστατικά κατά τα οποία ασθενείς χρειάζονται διακομιδή από το Κέντρο Υγείας Τροπαίων και αναγκάζονται να μεταφερθούν είτε με ιδιωτικό όχημα είτε με ΤΑΞΙ στην Τρίπολη αφού υπάρχει μόνο ένας οδηγός, ο οποίος καλύπτει κι άλλο ΚΥ της περιοχής, με αποτέλεσμα να καλύπτονται μόνο λίγες μέρες της εβδομάδας και για κάποιες ώρες. Μάλιστα, σε έκτακτα επείγοντα περιστατικά είναι αδύνατη η αναμονή ασθενοφόρου από την Τρίπολη αφού θα τεθεί η υγεία του ασθενούς σε κίνδυνο. 

Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι οι κάτοικοι να νιώθουν μία διαρκή ανασφάλεια για την πραγματική τους πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας όλο το 24ωρο με δεδομένο μάλιστα ότι το Κέντρο Υγείας Τροπαίων εξυπηρετεί σε μεγάλη έκταση πολλά μικρά χωριά, τα οποία συνδέονται με δύσκολα προσβάσιμους δρόμους.

Αντίστοιχα, εξαιτίας της απουσίας προσωπικού δεν λειτουργούν το μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο, με συνέπεια οι κάτοικοι να αναγκάζονται για μια απλή εξέταση αίματος να μετακινούνται σε πολύ μεγάλες αποστάσεις που πολλές φορές ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα. Μάλιστα, το ζήτημα αυτό είναι ακόμα πιο σοβαρό για ηλικιωμένους με δυσκολία μετακίνησης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε να στελεχωθεί το ΚΥ Τροπαίων με το απαραίτητο υγειονομικό και λοιπό προσωπικό και ιδιαίτερα με οδηγούς ασθενοφόρων για 24ωρη κάλυψη των αναγκών του ΚΥ και με τις απαιτούμενες ειδικότητες για τη λειτουργία μικροβιολογικού και ακτινολογικού εργαστηρίου.

Οι Βουλευτές
Καραθανασόπουλος Νίκος
Παπαναστάσης Νίκος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.