Επικαιροτητα

Ασιατική τουριστική απόβαση στο Ναύπλιο! (PHOTOS)

Το μεγάλο όπλο της ελληνικής οικονομίας είναι αδιαμφισβήτητα ο τουρισμός. Το Ναύπλιο έζησε σήμερα μία μέρα τονωτικής ένεσης, καθώς αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του περισσότεροι από 500 Τούρκοι, Ιρανοί, Πακιστανοί και Ινδονήσιοι τουρίστες!

 

Η χωρητικότητά του σε επιβάτες φτάνει τα 802 άτομα, με 401 καμπίνες, 193,81 μέτρα μήκος και 22,50 μέτρα πλάτος. Το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Nefeli, της εταιρίας Celestyal Cruises "έδεσε" σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Ναυπλίου, με προγραμματισμένο απόπλου για απόψε το βράδυ. Οι τουρίστες, που αποβιβάστηκαν από το κρουαζιερόπλοιο, ήταν διαφόρων εθνικοτήτων. Ιρανοί, Πακιστανοί, Φιλιππινέζοι, Ταϋλανδοί, Ινδονήσιοι. Κυρίως, όμως, ήταν Τούρκοι!

 

 

"Οι Τούρκοι μας αγαπούν και είναι φιλικότατοι! Όλα τα καταστρέφουν οι πολιτικοί για δικούς τους σκοπούς. Μην τους πιστεύετε!" μας έλεγαν οι έμποροι και οι κάτοικοι του Ναυπλίου, που συζητήσαμε μαζί τους για τις εντυπώσεις τους από το σημερινό "κύμα" τουρισμού.

 

"Μας κοροϊδεύουν κι εμάς! Μας λένε, ότι οι Γιουνανιστές είστε παλιάνθρωποι. Όλα ψέματα είναι. Δεν είμαστε χαζοί. Καταλαβαίνουμε την αλήθεια! Πρέπει να αφήσουν τους λαούς, να ζήσουν ήσυχα!" μας είπαν με ένα στόμα οι Τούρκοι τουρίστες, όταν τους ρωτήσαμε, πώς βλέπουν τη χώρα μας!

 

 

Όλοι μαζί -Έλληνες και Τούρκοι- κατηγόρησαν ευθέως τους πολιτικούς και τους εντεταλμένους δημοσιογράφους, που παραποιούν την αλήθεια και παρασύρουν τους λαούς σε πάθη και μίση. Ήταν αρκετοί οι έμποροι στο Ναύπλιο, που υποστήριξαν, ότι οι Τούρκοι είναι οι καλύτεροι -οικονομικά- και οι πλέον φιλικοί τουρίστες, σε αντίθεση με αρκετούς Ευρωπαίους, οι οποίοι μάλιστα έρχονται από μεσογειακές χώρες...

 

Το Celestyal Nefeli θα αναχωρήσει απόψε το βράδυ από το λιμάνι του Ναυπλίου, το οποίο "στολίζει" από νωρίς το πρωί, απέναντι από τον γραφικό σιδηροδρομικό σταθμό. Θα αναχωρήσει έχοντας αφήσει μια γλυκιά γεύση ανθρωπιάς και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας. Θα αναχωρήσει αφήνοντας τους Ναυπλιώτες να αδημονούν για την επόμενη τουριστική επίσκεψη!

 

 

Ευτυχώς, οι απλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται εις βάθος την αλήθεια και την ουσία. Και αυτό είναι ένα μεγάλο και φωτεινό παράθυρο αισιοδοξίας στην απελπισία και τα πάθη, που γεμίζουμε καθημερινά από τις "βουλές" των πολιτικών...

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.