Επικαιροτητα

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Σύνταγμα για το "παραιτηθείτε"

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι δύο συγκεντρώσεις του κινήματος παραιτηθείτε".



Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος και για τις 20:00 μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Οι διοργανωτές τονίζουν ότι στη συγκέντρωση δεν έχουν χώρο ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν.


Την ίδια ώρα, στα ύψη έχει φτάσει η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το κίνημα «παραιτηθείτε» με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση στην πρωτεύουσα.


Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για ακομμάτιστη διαδήλωση τονίζοντας ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να πάει ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος επισημαίνει ότι το «παραιτηθείτε» είναι ένα αίτημα το οποίο κινείται εχθρικά ως προς τη χώρα.


Η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώσει και να πει την άποψή του, είναι αναφαίρετο», ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να διαδηλώσει όπως εκείνος νομίζει και πως η κριτική αφορά το γιατί γίνεται και ποια είναι τα αιτήματα.


«Το "παραιτηθείτε", λοιπόν, στη σημερινή συγκυρία είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο κινείται εχθρικά στη χώρα, αυτή τη στιγμή. Με αυτή την έννοια, το σχολιάζω πολιτικά μόνο», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.


Κουμουτσάκος: Οι δηλώσεις Φίλη έδωσαν διάσταση στο θέμα


Ο εκπρόσωπος της ΝΔ από την μεριά του επανέλαβε ότι πρόκειται για ακομμάτιστη διαδήλωση, ότι η ΝΔ δεν εμπλέκεται και ότι οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ήταν αυτές που έδωσαν διάσταση στο θέμα.


Ενώ μέσω ανάρτησης μιας φωτογραφίας στο twitter του, ο Γ. Κουμουτσάκος ρώτησε την Όλγα Γεροβασίλη αν της θυμίζει κάτι. Στην εικόνα είναι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και ευρισκόμενοι στο περιστύλιο της Βουλής κρατούσαν πανό το οποίο έγραφε «Καταστρέφετε τη χώρα. Φύγετε τώρα».


ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ενισχύει τους «Παραιτηθείτε» γιατί είναι εύκολος αντίπαλος


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου διατύπωσε τη θέση ότι την πρωτοβουλία έβγαλε στην επιφάνεια η κυβέρνηση με στόχο να την ενισχύσει ως εύκολο αντίπαλο, ώστε να μην αντιπαρατεθεί με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα αντίστασης και αντίδρασης στα μέτρα.


Στ. Θεοδωράκης: Δεν καπελώνουμε κανέναν και καμία κινητοποίηση


Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε πως τα στελέχη του κόμματός του είναι ελεύθερα να πράξουν και να αποφασίσουν αν θα δώσουν το «παρών».

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.