Επικαιροτητα

Κι επίσημα "τέλος" στα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Φωτογραφία: ec.europa.eu

Τι εισηγήθηκαν οι επιστήμονες- Τι αλλάζει με τα υποχρεωτικά rapid test ανίχνευσης κορωνοϊού

Επιβεβαιώνεται, συνεπώς, ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης που όριζε πως από την πρωτομαγιά του 2022, δεν θα χρειάζεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από τους πολίτες, προκειμένου να εισέλθουν σε χώρους, όπως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ωστόσο, θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους, όπως ανακοίνωσε, νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Όλα τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας- κυρίως, αυτά που αίρονται-, θα επανεξεταστούν στις αρχές Φθινοπώρου.

Ειδικότερα, η εισήγηση της Επιτροπής- που γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και αναμένεται η σχετική ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση)-, έχει ως εξής:

  • Αναστολή covid pass από την 1η Μαΐου  και επαναφορά  της χωρητικότητας στο 100%.
  • Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.
  • 1 rapid τεστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, με εξαίρεση τα νοσοκομεία και τις ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.
  • 1 rapid τεστ (από 2 που ήταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.