Επικαιροτητα

"Ο ΕΛΓΑ ν' αποζημιώνει τις ζημιές από τα αγριογούρουνα"

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, Τετάρτη 4 Μάη 2022.

Το θέμα της αύξησης του πληθυσμού των αγριογούρουνων- και των καταστροφών που προκύπτουν εξ αυτού σε καλλιέργειες-, απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. Ο Δήμαρχος πρότεινε να γίνει σχετική "παράσταση διαμαρτυρίας" στο αρμόδιο Υπουργείο κι, επίσης, να γίνεται αποζημίωση των πληγέντων αγροτών από τον ΕΛΓΑ.

Ωστόσο, υπήρξε αντίλογος ως προς αυτό- από τον κ. Τσιοτίνα Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού,- καθώς, όπως υποστήριξε, ο ΕΛΓΑ δεν είναι σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο. Πρότεινε δε να "προκριθεί" η ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης η τοποθέτηση ηλεκτροφόρων συρμάτων σε συγκεκριμένες καλλιέργειες και περιοχές, μετά από σχετικές αιτήσεις. Ο κ. Τζιούμης επέμεινε πως θα πρέπει να γίνει η σχετική "κρούση" στον ΕΛΓΑ αλλά, κυρίως, να γίνουν προληπτικές παρεμβάσεις επάνω στον ίδιο τον πληθυσμό των αγριόχοιρων- όπως είναι οι στειρώσεις.

Πάντως, ο κ. Τζιούμης δήλωσε πως δεν αποτελεί λύση η παράταση της κυνηγετικής περιόδου. 

Ο Πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Τρίπολης, Κωνσταντίνος Κούλης, πάντως, ο οποίος είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση, ανέφερε πως υπάρχει "ύφεση" όσον αφορά τον πληθυσμό των αγριογούρουνων, παρότι υφίσταται, όντως, συγκέντρωσή τους σε συγκεκριμένες περιοχές. 

Αντίθετα, όπως υποστήριξε, ο κ. Κούλης, υπάρχει αύξηση στον πληθυσμό των τσακαλιών, αλλά αυτό, όπως είπε, δεν είναι "διαχειρίσιμο", καθώς το τσακάλι αποτελεί προστατευόμενο είδος. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.