Επικαιροτητα

Εντατικοί έλεγχοι για την προστασία της δημόσιας υγείας

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Μεικτά κλιμάκια Περιφέρειας και ΕΦΕΤ θα βρεθούν σε λαϊκές αγορές, καταστήματα, χώρους παραγωγής και παρασκευής προϊόντων.

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τη Δευτέρα 9 Μαΐου, στην Τρίπολη, με τον πρόεδρο του εν λόγω φορέα Αντώνη Ζαμπέλα.

Αντικείμενο του πρωτοκόλλου, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια, αποτελεί η ενίσχυση συνεργασίας και του συντονισμού των αρμόδιων Αρχών για την υλοποίηση προγράμματος επίσημου ελέγχου τροφίμων για το 2022 και 2023, την διαχείριση διατροφικών περιστατικών και κρίσεων, αιτημάτων διοικητικής συνδρομής, έκτακτων περιστατικών και καταγγελιών / αναφορών πολιτών, καθώς και την υποστήριξη επιθεωρήσεων που διενεργούνται στην Ελλάδα εκ μέρους ξένων αποστολών.

Η συνεργασία αφορά, αφ’ ενός στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου του ΕΦΕΤ και αφ’ ετέρου στις γενικές διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης και Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Της υπογραφής προηγήθηκε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας, στην οποία εκτός από τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ μετείχαν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενούς Τομέα και Υγείας Στάθης Αναστασόπουλος και Αγγελος Χρονάς αντίστοιχα, στελέχη του πιο πάνω φορέα, όπως επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις γενικές διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης και Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

"Παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών, το θέμα αυτό έχει προτεραιότητα καθώς συνδέεται με την υγεία των πολιτών" τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας μεικτά κλιμάκια από τον Οργανισμό και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ξεκινούν άμεσα συνεχείς ελέγχους σε λαϊκές αγορές, καταστήματα, χώρους παραγωγής και παρασκευής προϊόντων.

"Στόχος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και ο έλεγχος των τιμών -που αυξάνονται, λόγω του πολέμου- έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα φαινόμενα αισχροκέρδειας και να προστατεύονται τόσο οι συνεπείς επιχειρηματίες, όσο και οι πολίτες", επισήμανε ο περιφερειάρχης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.