Επικαιροτητα

Εξονυχιστικός έλεγχος στην κατασκευαστική Τατούλη

Ερωτηματικά για την πορεία των έργων που έχει αναλάβει και εκτελεί η “ΚΑΣΤΑΤ” στη Μεσσηνία προκαλεί έγγραφο της ΔΟΥ Τρίπολης...

 

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο η εταιρεία μπαίνει υπό έλεγχο και δεσμεύεται το 50% των λογαριασμών επειδή “η παραπάνω επιχείρηση για τις χρήσεις 2005 έως και 2011 δεν έχει αποδώσει στο Δημόσιο Φ.Π.Α., παρακρατούμενους φόρους (εργοληπτών και ελευθερίων επαγγελμάτων) και τέλη χαρτοσήμου σε ύψος που υπερβαίνει τα όρια του παραπάνω άρθρου και νόμου”.

 

Σχετικό έγγραφο της ΔΟΥ Τρίπολης αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες newsarcadia.blogspot.gr και peloponnisosnews.gr

 

Η εφαρμογή των διατάξεων του νόμου προβλέπει:

 

“α) Οι αρμόδιες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) απαγορεύεται να παραλαμβάνουν δηλώσεις ή να χορηγούν βεβαιώσεις ή πιστοποιητικά που απαιτούνται κατά τις κείμενες διατάξεις και ζητούνται από την παραπάνω επιχείρηση για την κατάρτιση συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων.

 

β) Αναστέλλεται έναντι του Δημοσίου και τo απόρρητο των καταθέσεων, των λογαριασμών, των κοινών λογαριασμών, των πάσης φύσεως επενδυτικών λογαριασμών, των συμβάσεων και πράξεων επί παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων και του περιεχομένου των θυρίδων της παραπάνω εταιρείας σε Τράπεζες η άλλα Πιστωτικά Ιδρύματα και

 

γ) Δεσμεύεται το πενήντα τοις εκατό (50%) αυτών, με εξαίρεση τα ποσά μισθών και συντάξεων που κατατίθενται στους οικείους λογαριασμούς φυσικών προσώπων, και του περιεχομένου των θυρίδων του υπόχρεου παραβάτη. Το μη χρηματικό περιεχόμενο των θυρίδων και οι μη χρηματικές παρακαταθήκες, δεσμεύονται στο σύνολό τους”.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.