Επικαιροτητα

Τρίπολη: Σύσκεψη για την κατανομή του λιγνιτόσημου

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Οδικά έργα και η συντήρηση της Μονής Καλαμίου οι πρώτες προτεραιότητες, όπως αποφασίστηκε.

Σύσκεψη σχετικά με την κατανομή της χρηματοδότησης ύψους 6.298.904,86 ευρώ από το ειδικό τέλος δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης λιγνίτη, η οποία θα πιστωθεί σταδιακά μέσα στις επόμενες 90 ημέρες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους Μεγαλόπολης και Γορτυνίας, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας την Πέμπτη 19 Μαΐου.

Στην υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σύσκεψη συμφωνήθηκε ότι από την πιο πάνω πίστωση, περί τα 4 εκατομμύρια θα διατεθούν για το επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Μεγαλόπολης, περί το 1,2 εκ. ευρώ για το δημοτικό του δίκτυο, ενώ το υπόλοιπο θα κατευθυνθεί στο έργο συντήρησης της Μονής Καλαμίου για το οποίο υπάρχει εγκεκριμένη από το ΚΑΣ μελέτη.

Υπενθυμίζεται ότι η πιο πάνω πίστωση των 6,3 εκατ. ευρώ αφορά την απόδοση του ειδικού τέλους για τα έτη 2019, 2020 και 2021, αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.