Επικαιροτητα

Τζιούμης-Πιερρακάκης για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δ. Τρίπολης

Φωτογραφία: tripolis.gr

Συνάντηση δημάρχου Τρίπολης με τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης που βρέθηκε στην πόλη μας.

Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη υποδέχθηκε, στο Δημαρχείο της πόλης, το μεσημέρι της Πέμπτης (26/5/2022), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήμος Τρίπολης και η συζήτηση επικεντρώθηκε στο σχεδιασμό για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Τρίπολης, κάτι που αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

Ειδικότερα, προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Τρίπολης έχει υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης ύψους 990.000€ με τίτλο «Εφαρμογές Έξυπνης Πόλης (Smartcity)», στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Η πρόταση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων …

• e-Tripoli πύλη ψηφιακής αμφίδρομης ενημέρωσης και επικοινωνίας, Ολοκληρωμένης και Απομακρυσμένες Ψηφιακές Εξυπηρέτησης Δημότη και Επιχειρήσεων,

• Εφαρμογές ψηφιακής προβολής, ανάδειξης και προώθησης πολιτιστικού τουριστικού αποθέματος και προώθησης της τοπικής οικονομίας,

• Ψηφιακές εφαρμογές διαχείρισης κυκλοφορίας και στάθμευσης,

• Διαχείριση κλειστών και ανοιχτών χώρων αθλητισμού και πολιτισμού,

• Έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών και σχολικών κτιρίων,

• Έξυπνη διαχείριση ζώων συντροφιάς σε τοπικό επίπεδο (δεσποζόμενων και αδέσποτων), Ανάπτυξη ψηφιακού διδύμου (digital twin) πόλης και

• Ολοκληρωμένη υποδομής προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, σημείωσε: "Υποδεχθήκαμε στο Δημαρχείο τον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος έχει ήδη αφήσει ένα ισχυρά θετικό αποτύπωμα στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης στη χώρα. Παρουσιάσαμε στον Υπουργό το ολοκληρωμένο σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Τρίπολης. Στον Δήμο Τρίπολης στοχεύουμε στη διαρκή βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της καθημερινότητας τους, μέσα από την ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου μας. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές για να βοηθήσουμε την τοπική οικονομία και τους δημότες μας".

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ και πρώην Υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.