Επικαιροτητα

Περ. Συμβούλιο: Τατούλης κατά Κεραμέως και Νίκας κατά Καμπόσου!

Φωτογραφία: arcadia938.gr

10η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου- Τρίπολη, Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022

Με τον κ. Γιαννακούρα να κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή για μια σειρά από θέματα που αφορούν την Αρκαδία- τη Μονή Καλτεζών, τα μονοπάτια της Καρύταινας και την απένταξη έργων για ΑμεΑ-, ξεκίνησε η δέκατη τακτική συνδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Στον κ. Γιαννακούρα- που υποστήριξε πως η σημερινή Περιφερειακή Αρχή αδιαφορεί για την Αρκαδία-, απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Σκαντζός, ο οποίος υποστήριξε πως αφενός σ' ότι αφορά τη Μονή Καλτεζών και τις εκδηλώσεις προς τιμήν της Πελοποννησιακής Γερουσίας είναι υπεύθυνος ο οικείος Δήμος, ενώ, όσον αφορά την Καρύταινα, η Περιφερειακή Αρχή θ' ανακοινώσει σύντομα ένα συνολικό έργο για όλη την Αρκαδία. Επιπρόσθετα, κάτι παρεμφερές υποστήριξε ο κ. Σκαντζός και για τους ΑμεΑ, αναφέροντας, χαρακτηριστικά, πως η Περιφερειακή Αρχή προχωρά βάσει ενός σχεδιασμού και όχι δια..."προεκλογικών πυροτεχνημάτων".

Κατόπιν, η κ. Νικολάκου αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Ιωάννης Μαλτέζο, με τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ, κ. Δημήτρη Καμπόσο. Μάλιστα, η πρώην Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στον χαρακτηρισμό του κ. Μαλτέζου απέναντι στον κ. Καμπόσο, με τον πρώτο να δηλώνει πως ο δεύτερος είναι "ο νεκροθάφτης του Δήμου του". Η "κόντρα" αυτή, βέβαια, έχει "ενδοαργολικό" ενδιαφέρον, καθώς αφορά την κατασκευή του μουσικού σχολείου του Άργους. 

Ο κ. Μαλτέζος, αφού αναφέρθηκε στο "ιστορικό" της υπόθεσης, δήλωσε πως δεν πρόκειται να μπει σε αντιπαράθεση με "χυδαίους χαρακτηρισμούς". Πάντως, χαρακτήρισε "αδιαφορία" τη στάση του Δήμου Άργους- Μυκηνών, απέναντι στο συγκεκριμένο έργο.

Από την πλευρά της, η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Μπούζα, ρώτησε για ποιον λόγο διεξάγεται σήμερα η 10η Τακτική Συνεδρίαση και όχι η συνέχεια της 9ης- η οποία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022.

Ο κ. Τατούλης δε, υπέβαλε προς έγκριση ψήφισμα για τους Έλληνες φοιτητές που βρίσκονται σε Ουκρανία και Ρωσία. Επιπρόσθετα, ο κ. Τατούλης ανέφερε πως το νέο σχέδιο νόμου που παρουσίασε πρόσφατα η Υπουργός Παιδείας, κ. Κεραμέως και, κυρίως, η κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων, κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και θα οδηγήσει σε πολλά προβλήματα. Και γι' αυτό το θέμα, ο κ. Τατούλης υπέβαλε ψήφισμα προς έγκριση. Ωστόσο, μετά από λίγο και καθώς ο κ. Μαλτέζος δήλωσε πως τα ψηφίσματα θα συζητηθούν στο τέλος, ο κ. Τατούλης "μετέτρεψε" το ψήφισμα σε "προ ημερήσιας διάταξης θέμα", εφόσον εγκριθεί κάτι τέτοιο από το σώμα.

Ο κ. Νίκας ζήτησε να μην γίνεται "μέσο προπαγάνδας" η κάθε συνεδρίαση του σώματος, ενώ υποστήριξε πως η Περιφερειακή Αρχή συνεργάζεται με όλους του Δημάρχους- αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τον κ. Καμπόσο. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Νίκας έστειλε "μήνυμα" προς το Δήμαρχο Άργους- Μυκηνών, λέγοντας, χαρακτηριστικά, πως οι "πόλεις δεν έχουν ιδιοκτήτες".

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.