Επικαιροτητα

Το επίμαχο ζήτημα του ΠΟΠ "Ελιά Καλαμών"

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Η 12η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου περιστρέφεται, κυρίως, γύρω από το ζήτημα του ΠΟΠ "Ελιά Καλαμάτας"

Σε κοινό "μήκος κύματος", γενικά, κινήθηκαν οι τοποθετήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων της Πελοποννήσου στο θέμα που σχετίζεται με τις εξελίξεις γύρω από το ΠΟΠ "Ελιά Καλαμών", καθώς, μετά από πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μόνο οι Μεσσήνιοι παραγωγοί ελιάς μπορούν να χρησιμοποιήσουν- στην Ελλάδα- τη συγκεκριμένη ονομασία, ενώ, στο εξωτερικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα!

Φυσικά, υπήρξαν επί μέρους διαφοροποιήσεις εκ μέρους Συμβούλων- όπως, από τον κ. Τατούλη, ο οποίος ζήτησε να παρευρεθεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε επόμενη συνεδρίαση του Πε.Συ., πριν προχωρήσει στην απόφασή του για επέκταση ή μη του δικαιώματος χρήσης του ΠΟΠ "Ελιά Καλαμάτας" από παραγωγούς όμορων με τη Μεσσηνία νομών της νότιας Πελοποννήσου.

Από εκεί και πέρα, υπήρξαν και τοποθετήσεις, όπως αυτή του κ. Γόντικα, ο οποίος καταφέρθηκε, συνολικά, κατά της "παγκοσμιοποίησης της εμπορικής δραστηριότητας" αλλά και κατά των διακρατικών συμφωνιών που έχει συνάψει η Ελλάδα- στο πλαίσιο και της πάλαι ποτέ Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι ζήτησαν αυστηροποίηση των ελέγχων, σε σχέση με τις παράνομες "Ελληνοποιήσεις" προϊόντων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.