Επικαιροτητα

Έκτακτη ενημέρωση για την "τέταρτη δόση" του εμβολίου

Φωτογραφία: video screen/ ΕΡΤ

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει σε όσους είναι των 70 ετών να κάνουν και δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Επίσης, η ίδια σύσταση ισχύει για όσους είναι άνω των 60 ετών και πάσχουν από "υποκείμενα νοσήματα". Όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό και τις νεότερες ηλικίες, θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν, εξατομικευμένα και μετά από ιατρική συναίνεση, τη λεγόμενη "τέταρτη" ή "δεύτερη αναμνηστική" δόση, σε προαιρετική βάση.

Όπως είπε η Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Μαρία Θεοδωρίδου, από το Σεπτέμβριο είναι πιθανό να είναι διαθέσιμα εμβόλια "νέας γενιάς" κατά του κορωνοϊού. Ωστόσο, επισήμανε πως οι ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα, δεν θα πρέπει να περιμένουν τα "επικαιροποιημένα" εμβόλια.

Επιπρόσθετα, έγιναν επανειλημμένες αναφορές, κατά τη διάρκεια της αποψινής- 30/6/2022- ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας, στην ασφάλεια των εμβολίων. 

Να σημειώσουμε πως η σημερινή έκτακτη ενημέρωση είναι, ουσιαστικά, αποτέλεσμα, της "σύγχυσης" που δημιουργήθηκε όταν ανακοινώθηκε, πριν από λίγες ημέρες, η λειτουργία της πλατφόρμας για τα ραντεβού προς εμβολιασμό με "τέταρτη" ή "δεύτερη αναμνηστική" δόση του γενικού πληθυσμού, ηλικίας 30-59 ετών.

Για τον γενικό, "υγιή" πληθυσμό, η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε πως τα επιστημονικά δεδομένα "δεν είναι επαρκή", επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά, όσους ειδικούς είχαν δηλώσει πως το όφελος από μια "τέταρτη" ή "δεύτερη αναμνηστική" δόση για τον γενικό πληθυσμό δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.