Επικαιροτητα

Στην Παλαιόχουνη όλα, σχεδόν, τα απορρίμματα της Πελοποννήσου!

Φωτογραφία: αρχείου tripolis.gr

Κι "επίσημα" πλέον, καθώς προστίθενται τα απορρίμματα της Κορινθίας και της Γορτυνίας- Τα τελευταία προβλεπόταν να πηγαίνουν στη Μεσσηνία!

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, "ζοφερή" μοιάζει η εικόνα για το Δήμο Τρίπολης, καθώς το εργοστάσιο της Παλαιόχουνης καλείται, πλέον, να διαχειριστεί ακόμα μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων από τον, έτσι κι αλλιώς, "μη προβλεπόμενο" που διαχειριζόταν ήδη.

Παράλληλα, υφίστανται και δυο γεγονότα που μόνο ως..."τραγικές ειρωνείες" μπορούν να χαρακτηριστούν: Καταρχήν, ο Δήμος Τρίπολης είναι ο μόνος, μέχρι και σήμερα, που έχει καταβάλει το αντίτιμο για τη διαχείριση και κατά δεύτερον, ο ίδιος Δήμος δεν ενημερώνεται, καν, από το αρμόδιο Υπουργείο για τις ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες απορριμμάτων που καταφθάνουν στην Αρκαδία, μετά από σχετικές, μονομερείς, Υπουργικές αποφάσεις.

Επιπρόσθετα, η χρηματοδότηση για την περαιτέρω υλοποίηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, βρίσκεται, μερικώς, στον "αέρα", καθώς αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, λόγω της φύσεως, κυρίως, της διαχείρισης.

Πέρα από τα προβλήματα, λοιπόν, νομικής φύσεως, που αντιμετωπίζουν οι μονάδες διαχείρισης σε Μεσσηνία και Λακωνία, προκύπτουν, συνεχώς, νέες δυσκολίες στην ολοκλήρωση του έργου και αυτός που "πληρώνει το μάρμαρο" είναι η Αρκαδία!

Η Δημοτική Αρχή Τρίπολης αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με ιδιαίτερο προβληματισμό, καθώς είναι πολύ πιθανό η μονάδα της Παλαιόχουνης να "κορεστεί", με αποτέλεσμα ν' αντιμετωπίσει και η πόλη της Τρίπολης σοβαρό πρόβλημα με τα απορρίμματά της. 

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειώσουμε πως οι "αγκυλώσεις" ως προς την υλοποίηση του έργου- στην τελική του μορφή- ήταν γνωστές σε όλους εδώ και πολύ καιρό, χωρίς οι καθ' ύλην αρμόδιοι- Περιφέρεια και Υπουργείο- να λάβουν κάποιο προληπτικό μέτρο ή να πιέσουν περισσότερο τους εμπλεκόμενους. Η αρμόδια, μάλιστα, Γενική Γραμματεία του Υπουργείου, "διαβεβαίωνε" πριν από 2 και πλέον χρόνια πως θα εξασφαλιστούν τα χρήματα από την Ε.Ε.....

Πλέον, η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει, γι' άλλη μια φορά, "εκρηκτική", λόγω κωλυσιεργειών, ανικανότητας και, πιθανώς, ευθυνοφοβίας ή αδιαφορίας των υπευθύνων.  

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.