Επικαιροτητα

Ξεκίνησε η εφαρμογή της "ψηφιακής κάρτας" στην εργασία

Φωτογραφία: Kyriakos Mitsotakis/ facebook

Από την 1η Ιουλίου, το μέτρο εφαρμόζεται από εργαζομένους επιχειρήσεων συγκεκριμένων κλάδων επαγγελματικής δραστηριότητας.

Η προοπτική είναι να "επεκταθεί" σε όλους τους τομείς της μισθωτής εργασίας του διωτικού τομέα, μέσα σε διάστημα 2 ετών. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάμος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, κατάστημα Super-Market, κάνοντας την παρακάτω ανάρτηση στο facebook:

Επισκέφθηκα σήμερα τα υποκαταστήματα μίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ και μίας τράπεζας όπου από την 1η Ιουλίου εφαρμόζεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας. Είναι μία σημαντική κατάκτηση για τους εργαζόμενους να μπορούμε να γνωρίζουμε, ως κράτος, πόσο χρόνο ακριβώς δουλεύουν έτσι ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας.

Είναι βέβαιο, καθώς η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, ότι θα δώσει μία πολύ μεγάλη ασφάλεια στον εργαζόμενο, αφού θα γνωρίζει ότι πραγματικά θα αμείβεται για τις ώρες τις οποίες έχει δουλέψει.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.