Επικαιροτητα

Για "πραξικόπημα" κατηγορεί η Αντιπολίτευση την παράταξη Νίκα (vid)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

"Άτυπη" συζήτηση των Συμβούλων της Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά τη ματαίωση της συνεδρίασης της 4ης Ιουλίου 2022

Μ' εξαίρεση τον κ. Γόντικα, της "Λαϊκής Συσπείρωσης", οι επικεφαλής των αντιπολιτευομένων παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, υποστήριξαν πως οι πρακτικές, τόσο της Περιφερειακής Αρχής όσο και του Υπουργείου των Εσωτερικών- σχετικά με τις αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας των αυτοδιοικητικών Συμβουλίων- είναι "πραξικοπηματικού" χαρακτήρα και δεν πρόκειται να βοηθήσουν στη λειτουργία των ΟΤΑ.

Οπωσδήποτε, δεν υπήρξε "συνεδρίαση" του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρότι ήταν πλέον παρόντες οι περισσότεροι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, αλλά μια συζήτηση που οδήγησε σε απόφαση των αντιπολιτευομένων Συμβούλων κατά της πρακτικής του Προεδρείου του σώματος αλλά και κατά των κυβερνητικών μεθοδεύσεων, που εκφράζονται με την πολιτική που ασκεί ο Υπουργός των Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Η σχετική απόφαση έχει ως εξής: 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οι παρακάτω Περιφερειακοί Σύμβουλοι, που αποτελούν την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, καταδικάζουμε την απαράδεκτη  διάλυση 

της συνεδρίασης του ΠΕ.ΣΥ.Πελοποννήσου, της 4/7/22, από τον Πρόεδρο του Σώματος κ. Ιωάννη Μαλτέζο, ο οποίος επικαλέστηκε την έλλειψη απαρτίας, ενώ αυτή υπήρχε.

Η πλειοψηφία των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, αφού συζήτησε την επικείμενη ψήφιση του άρθρ. 42 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ψηφίζεται την Πέμπτη 7/7/22, με τίτλο «Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/788 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών και του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1799 της Επιτροπής για τη θέσπιση τεχνικών προδιαγραφών για τα επιμέρους επιγραμμικά συστήματα συγκέντρωσης – Διατάξεις σχετικές με την εκλογική διαδικασία και τον έλεγχο εσόδων και δαπανών κομμάτων, συνασπισμών και υποψηφίων βουλευτών και αιρετών – Λοιπές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών» και το οποίο καταργεί τη δυνατότητα των αιρετών συμβούλων και των επικεφαλής των παρατάξεων να θέτουν θέματα προ ημερησίας διάταξης, έλαβε την εξής απόφαση :

1) Θεωρεί ότι το άρθρο 42 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο καταργεί τη δυνατότητα των Συμβούλων και των επικεφαλής των παρατάξεων να θέτουν θέματα Προ Ημερησίας Διάταξης είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό και αντιδεοντολογικό και επιπλέον υποβαθμίζει εντελώς τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτό το καταδικάζει και ζητάει να αποσυρθεί.

2) Απαιτεί από την κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ και να καταργήσει όλες τις αντιδημοκρατικές νομοθετικές ρυθμίσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχει ψηφίσει από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι σήμερα και οι οποίες αλλοίωσαν πραξικοπηματικά τα αποτελέσματα των εκλογών και υποβάθμισαν εντελώς τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια αφού μετέφεραν όλες σχεδόν τις αρμοδιότητες στις Οικονομικές Επιτροπές στις οποίες πραξικοπηματικά έδωσαν στις παρατάξεις των Δημάρχων και Περιφερειαρχών αρχικά το 60% και στη συνέχεια με το εφεύρημα της «παράταξης των ανεξάρτητων», το 67%!!!

3)Απαιτεί την καθιέρωση ως πάγιου εκλογικού συστήματος στην Αυτοδιοίκηση της απλής ανόθευτης αναλογικής με ένα γύρο και έμμεση εκλογή του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 

1.ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

2.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

3.ΤΖΑΝΕΤΕΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ 

4.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

5.ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΚΟΡΩΝΗ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ

6.ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

7.ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

8.ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

9.ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

10.ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 

11.ΜΠΟΥΖΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ 

12.ΓΚΟΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

13.ΔΕΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

14.ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

15.ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

16.ΒΕΡΓΙΝΑΔΗ ΜΑΡΙΑ

17ΚΑΡΟΥΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

18.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ

19.ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

20.ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

21.ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

22.ΚΕΛΛΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

23.ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

24.ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 

25.ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

26..ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ ΜΑΡΑΓΑΡΙΤΑ  

27. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΤΖΕΜΠΕΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ δήλωσε  "ΠΑΡΩΝ".

Η απόφαση αυτή, αποφασίστηκε ομόφωνα να κοινοποιηθεί στα Πολιτικά κόμματα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην ΕΝ.Π.Ε., στην Κ.Ε.Δ.Ε., στην Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου, στο Προεδρείο της Βουλής και σε όλα τα ΜΜΕ.-



Η τοποθέτηση του κ. Τατούλη, παρακάτω

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.