Επικαιροτητα

"Αντίθετος" ο Κώστας Τζιούμης με τη νέα ρύθμιση Βορίδη για τα Δ.Σ.

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Διαφωνεί ο Δήμαρχος Τρίπολης με την απαγόρευση που θεσμοθετείται σύντομα, σχετικά με τη διαδικασία της κατάθεσης θεμάτων "προ ημερησίας διάταξης" στα Δημοτικά Συμβούλια

Την Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022, αναμένεται να ψηφιστεί η σχετική ρύθμιση από τη Βουλή και κατόπιν θ' απαγορευτεί στους επικεφαλής αντιπολιτευομένων παρατάξεων να θέτουν, προς συζήτηση στο Συμβούλιο που βρίσκεται κάθε φορά εν εξελίξει, "προ ημερησίας διάταξης" θέματα.

Ο κ. Τζιούμης δήλωσε στον arcadia 93.8 πως διαφωνεί με τη ρύθμιση αυτή και όσον αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, θα συνεχιστεί η διαδικασία ελέγχου της Δημοτικής Αρχής εκ μέρους της αντιπολίτευσης μέσω των ερωτήσεων.

Το θέμα συζητήθηκε στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης (5/7/2022), μετά από σχετική πρωτοβουλία του κ. Γούργαρη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Τόσο ο κ. Τζιούμης, όσο και οι κ. Σμυρνιώτης και Βόσνος, συμφώνησαν πως η ρύθμιση του Υπουργείου των Εσωτερικών είναι "αρνητική", ενώ το σχετικό ψήφισμα- το οποίο θ' αποσταλεί και στην ΚΕΔΕ, η οποία ήδη έχει συμφωνήσει με τη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου- βρήκε σύμφωνους όλους τους Συμβούλους, πλην ενός, του κ. Γούνη, μέλος της παράταξης του κ. Κατσαφάνα, ο οποίος δήλωσε πως συμφωνεί με την απόφαση της Κυβέρνησης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.