Επικαιροτητα

Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης: Τα...κλαρίνα και οι απευθείας αναθέσεις

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Αντιπαράθεση για τις αναθέσεις έργων από την πλευρά του Δήμου αλλά και των Νομικών Προσώπων του, προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Νίκου Τσιαμούλου

Ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη-Αλλάζουμε τα δεδομένα" κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για υπέρογκα ποσά που δίνονται σε ημέτερους, ενώ δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως μια "παρέα διοικεί την πόλη".

Νωρίτερα, ο κ. Σμυρνιώτης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, είχε εκφράσει "ανησυχία" για την πορεία συγκεκριμένων έργων που χρηματοδοτούνται και από το ΕΣΠΑ, υποστηρίζοντας πως διακυβεύεται η ολοκλήρωσή τους. Μεταξύ άλλων, ανέφερε το "πολύπαθο" έργο αποκατάστασης του Μαντζούνειου κτιρίου.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, παρέθεσε τα επίσημα στοιχεία, αναφερόμενος στα έργα που έχει αναθέσει ο ίδιος ο Δήμος- και όχι τα Νομικά του Πρόσωπα, όπως η ΔΕΥΑΤ-,  δηλώνοντας πως η οικονομική διαχείριση είναι κατά πολύ καλύτερη από το παρελθόν, αλλά και σε σχέση με άλλους μεγάλους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δεσμεύτηκε δε πως, σε επόμενη συνεδρίαση, θα έχει στη διάθεσή του τα οικονομικά στοιχεία και των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Οπωσδήποτε, η ένταση έφθασε, στιγμιαίως, σε υψηλά επίπεδα, αλλά, θα λέγαμε, πως αυτό μπορεί ν' αποδοθεί και στο, σχετικά, μεγάλο χρονικό διάστημα που είχε μεσολαβήσει από την τελευταία "δια ζώσης" συνεδρίαση.

 

Κατά τα λοιπά, ο κ. Βόσνος εμφανίστηκε "συναινετικός, ζητώντας να "πέσουν οι τόνοι". Πρότεινε, μάλιστα, να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία για να δοθεί το όνομα του προσφάτως εκλιπόντα Τάσου Σμυρνιώτη- πατέρα του Γιάννη Σμυρνιώτη- σε κάποια αθλητική υποδομή του Δήμου.

 

Ο κ. Γούργαρης, τέλος, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως είναι "στο ίδιο έργο θεατής" επί 3 χρόνια, αναφερόμενος σε ανούσιες αντιπαραθέσεις και προσωπικές αντιπαλότητες....

Όσον αφορά τα "κλαρίνα" του τίτλου, η αναφορά "πιστώνεται" στο Δήμαρχο, Κώστα Τζιούμη, ο οποίος, αναφερόμενος στο κόστος εκδήλωσης της ΔΕΥΑΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κατέληξε, χαρακτηριστικά: "Εμείς κάναμε ένα διαγωνισμό και πήραν μέρος 200 παιδάκια, δεν κάναμε πανηγύρι με κλαρίνα στο Country Inn!"

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.