Επικαιροτητα

Καλαμάτα: Αποχώρηση της Υπουργού Πολιτισμού από την πρεμιέρα του Φεστιβάλ Χορού!

Φωτογραφία: facebook

Αποχώρησε η κ. Λίνα Μενδώνη από την επίσημη πρεμιέρα του Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, χθες, Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022

Η Υπουργός Πολιτισμού, συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό, κ. Γιατρομανωλάκη, δεν παρακολούθησε την, εναρκτήρια για το διεθνές Φεστιβάλ, παράσταση Βελγικής ομάδας χορευτών ("Peeping Tom") , όταν, προφανώς, πληροφορήθηκε πως θα υπήρχε "δρώμενο" κατά της αποφυλάκισης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Όντως, στη σκηνή παραουσιάστηκε πανό, στην Αγγλική γλώσσα, το οποίο ανέφερε: "Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή". Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτοβουλία ανήκε σε χορευτή της ομάδας, κυπριακής καταγωγής, τον οποίο προσπάθησαν ν' αποτρέψουν τόσο η ίδια η ομάδα όσο και οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ.

Η κ. Μενδώνη, η οποία ήταν αυτή που διόρισε το Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση που κατείχε, υποστηρίζοντας πως την "εξαπάτησε με υψηλή υποκριτική τέχνη", άφησε, έτσι, στα..."κρύα του λουτρού" τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κι επί σειρά ετών Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος, αντικειμενικώς, βρέθηκε σε ιδιαίτερα "άβολη" θέση...

Το γεγονός σχολίασε και η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, ως εξής, σε ανάρτησή της:

Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση η επιλογή της κυρίας Μενδώνη να "φύγει τρέχοντας" και να μην παραστεί στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας ,επειδή πληροφορήθηκε οτι οι καλλιτέχνες θα διαμαρτυρηθούν για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη !

Για ποιο λόγο ενοχλήθηκε η κυρία Υπουργός ; Η αποφυλάκιση ειναι απόφαση της δικαιοσύνης και οχι της Κυβέρνησης ...

Λέτε να κάνω λάθος ;

Νωρίτερα, χθες, ο κ. Νίκας δήλωνε τα εξής, σχετικά με την υπογραφή δυο προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου Πολιτισμού:

Δύο προγραμματικές συμβάσεις και ένα μνημόνιο συνεργασίας -μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Πολιτισμού-υπέγραψα με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με την ευκαιρία της επίσκεψης της στη Μεσσηνία.

Για μία ακόμα φορά, θέλω να επισημάνω το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Υπουργού, αλλά και την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε σειρά ζητημάτων που αφορούν στον πολιτισμό και στη διατήρηση, συντήρηση και ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής και μνημειακής παρακαταθήκης της περιοχής μας -και της Ελλάδας γενικότερα. 

Κι όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, η διάθεση της κ. Υπουργού δεν είχε, ακόμα, "χαλάσει"...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.