Επικαιροτητα

Αρκαδία: Ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα στην Παλαιόχουνη

Φωτογραφία: ertnews.gr

Ανακοίνωση του Παναρκαδικού Συνδικάτου Τεχνοεργατών Οικοδόμων

Άλλο ένα  εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί, στον μεγάλο κατάλογο που ήδη υπάρχει.

Την Παρασκευή το πρωί 15/06/2022 στο εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ, στην Παλαιόχουνη της Μεγαλόπολης, την ώρα που γίνονταν εργασίες πάνω σε καλάθι υδραυλικής ανύψωσης, ο μηχανισμός κατέρευσε με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό των δύο εργαζόμενων. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Η τήρηση των μέτρων ασφάλειας και η σωστή συντήρηση των μηχανημάτων των εργοταξίων του έργου, θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους της εταιρείας, που για να τελειώσουν πιο γρήγορα οι εργασίες, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων. 

Απαιτούμε άμεση διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος, και τον καταλογισμό των ευθυνών στην εργοδοσία και τον κύριο του έργου.

Συνάδελφοι μπορούμε  να πούμε με σιγουριά, ότι για να γίνουν καλύτερες και ασφαλέστερες οι συνθήκες δουλειάς μας, για να ξεκινάμε το πρωί και να γυρίζουμε γεροί στα σπίτια μας, πρέπει να παλέψουμε οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας, μαζί με τα σωματεία μας. 

Απαιτούμε τη λειτουργία των κανόνων υγείας και ασφάλειας της εργασίας και τη στελέχωση με προσωπικό της Επιθεώρησης Εργασίας για τον έλεγχο των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Το Δ.Σ του σωματείου μας, βρίσκεται στο πλευρό των τραυματισμένων συναδέλφων και στέλνουμε ευχές για γρήγορη και πλήρη ανάρρωση.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.