Επικαιροτητα

44 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Φωτογραφία: twitter.com/ αρχείο Πυροσβεστικού Σώματος

Από Ω/18:00/20-07-2022 έως Ω/18:00/21-07-2022, εκδηλώθηκαν 44 δασικές πυρκαγιές.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο φράγμα Λύρας στο Σουφλί Έβρου επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 29 οχήματα, 6 Α/Φ και 4 Ε/Π, συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή Άγναντα Ηλείας επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, 6 Α/Φ και 2 Ε/Π, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές και σε 2 άλλα σημεία του νομού, στη Δ.Ε. Τραγανού και στην περιοχή Βάρδα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 19/07/2022 το μεσημέρι, στον ορεινό όγκο της Πεντέλης είναι οριοθετημένη και παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, σε όλη την έκταση της πυρκαγιάς. 

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων είναι οριοθετημένη και παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, σε όλη την έκταση της πυρκαγιάς.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.