Επικαιροτητα

"Πράσινο" φως για το έργο ανάπλασης των Μαγουλιάνων

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Αποτέλεσε μία από τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε χθες, Δευτέρα 25 Ιουλίου. Μεταξύ άλλων η Επιτροπή ενέκρινε την υποβολή της πράξης βελτίωσης ασφάλειας οδικού δικτύου της Περιφέρειας, με προτάσεις έργων συνολικού ύψους 23.875.000 ευρώ.

Η εν λόγω πρόταση υποβάλλεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης ένταξης στο πρόγραμμα “Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας” που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης μέσα από το έργο “Sub2 16631_Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας που είναι ενταγμένο στον Αξονα 4.6. “Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας”.

Στη συνεδρίαση, ακόμα, εγκρίθηκε η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 350.000 ευρώ έργο συντήρησης και ασφαλτόστρωσης του δρόμου Παλούμπα – Παπαδά.

Τέλος, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης προϋπολογισμού 250.000 ευρώ για το έργο ανάπλασης του οικισμού Μαγουλιάνων Γορτυνίας, με την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων Π.Ε. Αρκαδίας αναλαμβάνει να λειτουργήσει ως δικαιούχος του έργου έναντι του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης ΤΑΠΤοΚ “Αρκαδία 2020” ΑΜΚΕ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.