Επικαιροτητα

Εργο αντιπλημμυρικής θωράκισης στον Δ. Τρίπολης

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

"Στόχος μας είναι η πόλη να απαλλαγεί από το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του", δήλωσε υπογράφοντας τη σύμβαση ο Π. Νίκας.

Τη σύμβαση υλοποίησης του με προϋπολογισμό 4.700.000 ευρώ έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της Τρίπολης, στην περιοχή Ζευγολατειού – Νεοχωρίου, υπέγραψε, χθες, Τετάρτη 27 Ιουλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην έδρα της Περιφέρειας, στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Η δαπάνη της σύμβασης, μετά την έκπτωση στον σχετικό διαγωνισμό, ανέρχεται σε 3.316.473,81 ευρώ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια.

"Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 και αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία της Τρίπολης, με στόχο η πόλη να απαλλαγεί από το φαινόμενο αυτό και τις επιπτώσεις του", σημείωσε ο περιφερειάρχης σχετικά.

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου, όπως αναφέρεται στην εν λόγω σύμβαση, είναι 18 μήνες.

Με την αφορμή αυτή, ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Τετάρτη 3 Αυγούστου, στην προγραμματισμένη για εκείνη την ημέρα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το σώμα θα κληθεί να γνωμοδοτήσει επί των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων δύο αντιπλημμυρικών έργων στη Μεσσηνία -της Καλαμάτας αφ’ ενός και του Παμίσου αφ’ ετέρου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.