Επικαιροτητα

Τρίπολη: Βρήκε τον τάφο του πατέρα της μετά από 73 χρόνια!

Η Σταυρούλα, κόρη του Γιώργου Ζαρμπαλά, εκτελεσμένου απ' το έκτακτο στρατοδικείο της περιόδου 1947 - '49, έζησε μοναδικές στιγμές. 

 Μια συγκινητική και συνάμα διδακτική ιστορία εκτυλίχθηκε το τελευταίο διάστημα στην Τρίπολη, με την κόρη εκτελεσμένου απ' το Εκτακτο Στρατοδικείο - «θανατοδικείο» της περιόδου 1947 - '49, να βρίσκει τον τάφο του πατέρα της μετά από 73 χρόνια!

Στα εκατοντάδες ονόματα κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών της δεκαετίας του 1940 στο Μνημείο που έστησε προς τιμήν τους η ΚΕ του ΚΚΕ το 2015 και αναστήλωσε η ΤΕ Αρκαδίας τον περασμένο Οκτώβρη, βρίσκεται αυτό του Γιώργου Ζαρμπαλά από το χωριό Ρούσι, που εκτελέστηκε στις 12 Απρίλη 1949.

Ο ίδιος άφησε πίσω του εκτός από τη γυναίκα του Ελένη, τέσσερα παιδιά (τρεις κόρες κι ένα γιο). Η μεγαλύτερη ήταν η πεντάχρονη, τότε, Σταυρούλα και η μικρότερη, λίγων μηνών, η τελευταία αδελφή της, ενώ κανείς δεν γνώριζε πού ήταν θαμμένος ο πατέρας της οικογένειας. Οταν μάλιστα η γυναίκα του ζήτησε τότε τη σορό του άνδρα της, η απάντηση ήταν ότι καταδικάζεται σε άλλες 10 φορές σε θάνατο, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει ποτέ τι απέγινε.

Πέρασαν 73 χρόνια, όταν ευρισκόμενη στο Λεβίδι Αρκαδίας, όπου διατηρεί σπίτι, η κόρη του Γιώργου Ζαρμπαλά, Σταυρούλα, ήρθε σε επαφή με την Κομματική Οργάνωση μετά από ομιλία του κόμματος στο χωριό και βρήκε τα ίχνη του πατέρα της, ο οποίος είναι θαμμένος, όπως δεκάδες άλλοι, στον χώρο εκτέλεσής του πίσω από τις φυλακές της Τρίπολης!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.