Επικαιροτητα

Κ. Τζιούμης: Εκσυγχρονίζουμε την ΔΕΥΑΤ με τηλεέλεγχο και τηλεχειρισμό

Φωτογραφία: tripolis.gr

Εκσυγχρονίζονται γεωτρήσεις, αντλιοστάσια και δεξαμενές στο σύνολο του δήμου Τρίπολης!

Στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Σύστημα τηλεελέγχου / τηλεχειρισμού, ελέγχου διαρροών και ποιότητας των δικτύων ύδρευσης Δ.Ε. Δήμου Τρίπολης» προχώρησε, την Τρίτη (6/9/2022), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης με την ανάδοχο εταιρεία «Χωροτεχνική ΑΤΕ».

Πρόκειται για έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014-2020», με προϋπολογισμό 1.126.901,00 €.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 12 μήνες, συν τρεις μήνες για τη δοκιμαστική του λειτουργία.

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του συνόλου των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των γεωτρήσεων, αντλιοστασίων και δεξαμενών - που δεν περιλαμβάνονται στο υφιστάμενο δίκτυο τηλεμετρίας - ώστε να εφαρμόζεται ο έλεγχος διαρροών, ο τηλεέλεγχος και η αυτοματοποίησή τους μέσω κατάλληλου Δικτύου Επικοινωνιών.

Περιλαμβάνονται συνολικά τριάντα έξι (36) Τοπικοί Σταθμοί Ελέγχου (ΤΣΕ) σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Τρίπολης.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, αναφέρει: 

"Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την υπογραφή μίας σύμβασης για ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό για τον Δήμο μας. Το σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου διαρροών και ποιότητας των δικτύων ύδρευσης έχει ήδη ολοκληρωθεί για τη Δημοτική Ενότητα Τρίπολης, ενώ με το έργο που υπογράψαμε σήμερα υπάρχει πρόβλεψη για το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του δήμου μας. Επιπλέον, ολοκληρώνεται αντίστοιχο έργο για και για τις πηγές του Μεθυδρίου.

Εκσυγχρονίζουμε τη ΔΕΥΑΤ, εξοικονομούμε πόσιμο νερό, εξαλείφουμε τις διαρροές. Μειώνουμε τις πραγματικές απώλειες νερού, την κατανάλωση ενέργειας και τις λειτουργικές δαπάνες της επιχείρησης".

Να σημειωθεί ότι στην υπογραφή της σύμβασης, παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ και δημοτικός σύμβουλος κ. Στέφανος Χατζόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΤ κ. Γιώργος Παρασκευόπουλος, καθώς και ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΤ κ. Κώστας Μανδρώνης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.