Επικαιροτητα

Aπορρίμματα: Σε ρόλο.."Πόντιου Πιλάτου" η Κυβέρνηση

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Αυτό ξεκαθάρισε, ουσιαστικά, ο Υπουργός των Εσωτερικών, κ. Βορίδης, σήμερα στην Τρίπολη

Ο κ. Υπουργός παρευρέθηκε σ' ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Δημάρχων της Περιφέρειας και πολλών υπηρεσιακών παραγόντων, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πριν την έναρξη της σύσκεψης, ανέφερε πως η παρουσία του είναι "διευκολυντική" και πως το θέμα αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, όπως είπε, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση- όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων- "πολύ καλύτερη" από την προηγούμενη περίοδο, πριν, δηλαδή, ξεκινήσει η διαχείριση μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. 

Στο ίδιο "μήκος κύματος", όσον αφορά τη βελτίωση της κατάστασης σε σχέση με το παρελθόν, ήταν και η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Νίκα, η οποία προηγήθηκε αυτής του κ. Υπουργού. Μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκας ξεκαθάρισε πως η λειτουργία των Χ.Υ.Τ.Α. ("χωματερών") εντός Περιφέρειας πρέπει να σταματήσει πλήρως, ανακοινώνοντας πως τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, θα υπογράψει την οριστική λήξη λειτουργίας χωματερής στην περιοχή του Ξυλοκάστρου Κορινθίας.

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να επισημάνουμε πως η διαχείριση των απορριμάτων, που βρίσκεται σε "μεταβατικό" στάδιο, αντιμετωπίζει προβλήματα καθυστερήσεων, όσον αφορά την κατασκευή των 2 εργοστασίων σε Μεσσηνία και Λακωνία, ενώ μέρος των Δήμων δεν εμφανίζει "συνέπεια" ως προς την καταβολή του τέλους διαχείρισης. Από την πλευρά τους, ορισμένοι Δήμαρχοι αναφέρουν πως τους ζητείται να καταβάλουν τέλη που αφορούν την "ολοκληρωμένη διαχείριση", ενώ η τελευταία δεν έχει καν ξεκινήσει.

Δυστυχώς, η παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, δεν..."προβλεπόταν", με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να σας μεταφέρουμε παρά "ψήγματα" πληροφοριών και, προφανώς, κάποιες επίσημες ανακοινώσεις, εν ευθέτω χρόνω.

Γεγονός πάντως, είναι, πως η Ελληνική Κυβέρνηση, που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Βορίδη, "παίρνει" αποστάσεις από το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων, ειδικά μετά και την απόρριψη εκ μέρους της Ε.Ε. αίτησης που αφορούσε τη χρηματοδότηση μέρους του έργου από κοινοτικούς πόρους.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Βορίδης, πριν ξεκινήσει η σύσκεψη:

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.