Επικαιροτητα

Πε. Συ.: Τι ειπώθηκε για τις υγειονομικές συνθήκες εργασίας στην Π.Ε. Αρκαδίας

Φωτογραφία: arcadia938.gr

19η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου- Τρίπολη, 3 Οκτωβρίου 2022

Οι υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο της οδού Ναυπλίου στην Τρίπολη, όπου έχουν στεγαστεί υπηρεσίες της Περιφέρειας, ήταν το αντικείμενο της σημαντικότερης επερώτησης που έγινε, στο πλαίσιο του αποψινού Περιφερειακού Συμβουλίου από την πλευρά της παράταξης του κ. Τατούλη, "μέσω" της εισηγήτριας, κ. Νικολάκου. 

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία της ένωσης περιφερειακών υπαλλήλων της Αρκαδίας, σχετικά με την απουσία ιατρού εργασίας. Η κ. Νικολάκου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως αναγνωρίζει το ότι έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις στο κτίριο- σύμφωνα με τις αποφάσεις της αρμόδιας Επιτροπής, στην οποία συμμετείχε και η ίδια- και ρώτησε εάν έχουν γίνει όλες οι πρέπουσες ενέργειες, τόσο για την βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων όσο και για την πρόσληψη ιατρού εργασίας.

O Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Σκαντζός, ανέφερε πως η πρώην ιατρός εργασίας δεν αποδέχθηκε την ανανέωση της σύμβασής της και οι σχετικές διαδικασίες για την αναπλήρωσή της έχουν αποβεί άκαρπες. Η σχετική προσπάθεια συνεχίζεται. Όσον αφορά τις παρατηρήσεις της Επιτροπής, ο κ. Σκαντζός είπε πως εφαρμόζονται όλες, ωστόσο ανέφερε, επίσης, πως ο τρόπος αερισμού του κτιρίου πρέπει να εξεταστεί, καθώς πρέπει να γίνει κι εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κατέληξε πως γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες, υγειονομικές συνθήκες εργασίας για το προσωπικό της Περιφέρειας. 

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, απέδωσε τη διαμαρτυρία των υπαλλήλων σε "πολιτικά κίνητρα", ουσιαστικά, λέγοντας, χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, πως , μέχρι τώρα, οι υπάλληλοι βρίσκονταν σε "τρύπες", ενώ τώρα οι συνθήκες είναι κατά πολύ καλύτερες.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.