Επικαιροτητα

Δ.Σ. Τρίπολης: Αντιπαράθεση για το κλειστό κολυμβητήριο

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης- Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Με τις ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή, ξεκίνησε, ουσιαστικά, η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης. Ο κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις της Άλωσης της Τριπολιτσάς, υποστηρίζοντας πως "τρέχαμε πάλι τελευταία στιγμή", ενώ αμφισβήτησε και την αποδοτικότητα των εκδηλώσεων. Θα πρέπει να σημειωθεί, μάλιστα, πως ο κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε, με αρνητικό τρόπο, στη δήλωση υπευθύνου ορχήστρας, ο οποίος "προεξόφλησε" πωα θα παρουσιάσει και του χρόνου έργο του, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων.

Ο κ. Σμυρνιώτης έθιξε και το ζήτημα του κλειστού κολυμβητηρίου, ζητώντας να υπάρξει μια επίσημη ενημέρωση για τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει το κτίριο.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, σχετικά με τις εκδηλώσεις, ανέφερε πως προωθήθηκαν - για πρώτη φορά- πανελλαδικώς, μέσω των ΜΜΕ, ενώ χαρακτήρισε "επιτυχημένες" τις εκδηλώσεις και με "λογικό κόστος". 

Σχετικά με το κολυμβητήριο, ο κ. Δήμαρχος κατηγόρησε τον κ. Σμυρνιώτη πως ενώ γνωρίζει πως υπάρχει πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου- καθώς είναι μέλος της αρμόδιας επιτροπής της Περιφέρειας που ενέκρινε τη σχετική στατική μελέτη-, "εργαλειοποιεί" το θέμα για αντιπολιτευτικούς λόγους.

Ο κ. Σμυρνιώτης αντέδρασε στους ισχυρισμούς του κ. Δημάρχου, αναφέροντας πως δεν έχει "περάσει" καμία στατική μελέτη. Επί της ουσίας, ο κ. Τζιούμης ανέφερε πως ο Δήμος βρίσκεται υπό αναζήτηση "πίστωσης" για να αποπληρωθούν οι πρόσθετες εργασίες ενίσχυσης καθώς, σε σχετική κρούση, το αρμόδιο Υπουργείο δήλωσε πως δεν μπορεί να πληρωθεί μέσω προγράμματος.

Ο κ. Σμυρνιώτης, ουσιαστικά, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή πως προσπαθεί να "περάσει" τη χρηματοδότηση της μελέτης μέσω μιας "αδιαφανούς" διαδικασίας, ενώ ο Δήμαρχος Τρίπολης απάντησε πως η όποια καθυστέρηση στη διαδικασία οφείλεται στις κρατικές υπηρεσίες. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τζιούμης ανέφερε πως αναζητούνται τα χρήματα, μέσω του Υπουργείου των Εσωτερικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων κι εφόσον βρεθεί η χρηματοδότηση, το έργο θα μπορεί να ξεκινήσει "αύριο".

Θα πρέπει να επισημανθεί πως και ο κ. Δημήτρης Βόσνος χρησιμοποίησε "υψηλούς, αντιπολιτευτικούς τόνους" κατά την τοποθέτησή του, αναφερόμενος κι αυτός στο θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου, ζητώντας να πληροφορηθεί πως έχει κινηθεί, γενικά, ο Δήμος σε θέματα "εξοικονόμησης ενέργειας".

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.