Επικαιροτητα

Τζιούμης: Έχω κάνει 10 παρεμβάσεις για την Τάκα!

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Το αρμόδιο Υπουργείο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου "έδειξε" ως υπευθύνους για την καθυστέρηση δημοπράτησης του έργου της λίμνης Τάκας ο Δήμαρχος Τρίπολης

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης- 5/10/2022- του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, ο κ. Τζιούμης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Βόσνου, ανέφερε, ουσιαστικά, πως δεν ευθύνεται ο Δήμος για τη νέα καθυστέρηση όσον αφορά τη δημοπράτηση του αρδευτικού έργου στην Τάκα, λέγοντας, χαρακτηριστικά, πως αποτελεί απόφαση του Υπουργείου. Να σημειώσουμε πως ενώ είχε αναγγελθεί από την Περιφέρεια Πέλοποννήσου, εδώ και καιρό, πως το "έργο προχωράει σε δημοπράτηση", η σχετική διαδικασία παραπέμφθηκε στις "καλένδες" του Φεβρουαρίου του 2023.

Όσον αφορά την "ενεργειακή θωράκιση" της πόλης, υπήρξε έντονος διάλογος, μέσω τοποθητέσων, μεταξύ των κ. Τζιούμη και Βόσνου, καθώς ο τελευταίος υποστήριξε πως ο Δήμος έχει καθυστερήσει σ' αυτό το ζήτημα,- με ειδική αναφορά να γίνεται στο έργο των "ενεργειακών κοινοτήτων"-, με τον κ. Τζιούμη ν' απαντά πως έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να εξασφαλιστεί χρηματοδότησει για τον "οδοφωτισμό", ενώ επισήμανε πως η σημερινή Δημοτική Αρχή ολοκλήρωσε την "ενεργειακή αναβάθμιση" των σχολείων που είχε εντάξει σε σχετικό πρόγραμμα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ ενέταξε άλλες 2 σχολικές μονάδες (1ο Λύκειο Τρίπολης, σχολείο Κανδήλας) σε νέα πρόσκληση που έγινε.

Όσον αφορά τους πρώην εργαζομένους στην Κ.Ε.ΔΗ.Τ, οι οποίοι έχουν ενταχθεί σε υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης, ο κ. Τζιούμης ανέφερε πως υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες, σχετικά με δεδουλευμένα που τους χρωστούνται, δεσμευόμενος πως αυτά θα καταβληθούν. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε πως πλέον οι υπάλληλοι αυτοί δεν ζουν με την καθημερινή αγωνία για το αν και πότε θα πληρωθούν, κατάσταση η οποία ίσχυε μέχρι να δοθεί η παραπάνω λύση από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.