Επικαιροτητα

Αδέσποτα: Εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του καταφυγίου

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Τετάρτης, 5ης Οκτωβρίου 2022- Παράλληλα, εγκρίθηκε και η 5μελης Επιτροπή, όπως και το επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων

"Ενστάσεις" από τον επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", κ. Γούργαρη, και τον επικεφαλής της παράταξης "Νέα Τρίπολη", κ. Σμυρνιώτη, για το ότι οι υπηρεσιακές εισηγήσεις δεν δόθηκαν εγκαίρως στους Συμβούλους. Επίσης, σχετικά με το θέμα που αφορούσε το επιχειρησιακό πρόγραμμα, ο κ. Σμυρνιώτης ζήτησε να παρασχεθούν περισσότερα στοιχεία, σχετικά με το τι συνέβη κατά τα 2 τελευταία χρόνια, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Αντιδημάρχου, κ. Λαγού, ο οποίος, κατά το παρελθόν ήταν αρμόδιος για το ζήτημα.

Να θυμίσουμε πως μετά τον κ. Λαγό, αρμόδιος για το θέμα ήταν ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος, για να περάσει, πρόσφατα, η αρμοδιότητα στον κ. Παπαδάτο. 

Η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας, το επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων και η 5μελης Επιτροπή παρακολούθησης της εν λόγω διαχείρισης είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να λάβει άδεια λειτουργίας το καταφύγιο.

Να σημειώσουμε πως το θέμα των αδέσποτων είναι, πλέον, αρμοδιότητα του Υπουργείου των Εσωτερικών. Ο κ. Τζιούμης πρότεινε να μετατεθεί το θέμα για επόμενο Συμβούλιο, προκειμένου να εξετάσουν τα σχετικά έγγραφα οι Σύμβουλοι, ωστόσο, μετά και από παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Σαμπράκου, αποφασίστηκε να ψηφιστεί ο κανονισμός, εφόσον μπορεί, νομίμως, να συμπληρωθεί αργότερα με τυχόν παρατηρήσεις Συμβούλων.

Ο κ. Παπαδημητρίου, από την πλευρά του, υποστήριξε πως η Δημοτική Αρχή "υπεκφεύγει" σχετικά με το ζήτημα, ενώ το "εγχείρημα" με τους κτηνιάτρους εκτός Τρίπολης "απέτυχε". Επίσης, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στις κατηγορίες που είχε υποστεί η προηγούμενη Δημοτική Αρχή για την κατάσταση με τα αδέσποτα, τονίζοντας πως τα τρία χρόνια που χρειάστηκε η σημερινή Δημοτική Αρχή για να φέρει προς ψήφιση τον σχετικό κανονισμό και η προεργασία που είχε γίνει, "δικαιώνουν" την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Τζιούμης είπε πως η εικόνα στην πόλη είναι σαφώς βελτιωμένη, χαρακτήρισε "αυθαίρετα" τα συμπεράσματα του κ. Παπαδημητρίου, ενώ, όσον αφορά την "άδεια ίδρυσης καταφυγίου", που ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε πως είχε εξασφαλιστεί κατά την περίοδο της Δημαρχίας Παυλή, ο κ. Τζιούμης δήλωσε πως υπήρχε ένας χώρος, αδειοδοτημένος, αλλά χωρίς....τίποτε εντός της!

Ορισμένως, υπήρξε συνεχής αμφισβήτηση των λεγομένων του κ. Δημάρχου τόσο από τον κ. Παπαδημητρίου όσο και από τον κ. Σμυρνιώτη, ειδικά όσον αφορά την "άδεια ίδρυσης" του καταφυγίου, με τον κ. Δήμαρχο ν' αναφέρει πως το καταφύγιο λειτουργεί νόμιμα και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας να δηλώνει πςω επιφυλάσσεται να μιλήσει μελλοντικά επάνω στο ζήτημα..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.