Επικαιροτητα

Παράδοση απλών μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Εντονο το ενδιαφέρον συμπολιτών μας.

Η Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου UNESCO Πειραιώς  και Νήσων και της International Action Art σε συνεργασία  με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης και αυτή τη χρονιά συνεχίζουν την συνεργασία τους με διαλέξεις και εκδηλώσεις για το κοινό της Τρίπολης με ελεύθερη είσοδο.

Έτσι χθες, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, έγινε η φετινή έναρξη με την πραγματοποίηση της επιτυχημένης εκδήλωσης βιωματικού εργαστηρίου Πρώτων Βοηθειών από την Νοσηλεύτρια – Εκπαιδεύτρια ΕΕΣ κ. Μαρία Σταματοπούλου.

Ο κόσμος που βρέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής  Βιβλιοθήκης  Τρίπολης ενημερώθηκε για το πώς μπορεί  να αντιμετωπίσει  μια καθημερινή έκτακτη ανάγκη με απλά μαθήματα Πρώτων Βοηθειών.

Ακούστηκαν πράγματα που δεν ξέραμε και μάθαμε με απλό και γρήγορο τρόπο πώς να παρέχουμε Πρώτες Βοήθειες σε διάφορα θέματα υγείας όπως εγκαύματα, μέθη, ζαλάδα, τραυματισμούς, ρινορραγίες, αντιμετώπιση πνιγμού  σε παιδί και ενήλικα από αντικείμενο ή φαγητό,   τι πρέπει να έχει μέσα ένα φαρμακείο και η σωστή τοποθέτησή του σε σπίτι ή σε αυτοκίνητο, μυστικά για Πρώτες Βοήθειες, πρώτες βοήθειες σε έγκυο,  τι πρέπει και τι δεν πρέπει και άλλα.

Πολλά από τα χθεσινά γρήγορα μαθήματα έγιναν βιωματικά όπου η κ. Σταματοπούλου τα έδειξε στο κοινό με τη βοήθεια των παρευρισκόμενων.

 Εντυπωσιακή δε όχι μόνο η συμμετοχή ενηλίκων αλλά και παιδιών διαφόρων ηλικιών όπου έκαναν ερωτήσεις για καθημερινές καταστάσεις ανάγκης και δόθηκαν απαντήσεις από την εκπαιδεύτρια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κ. Γεωργία Παναγοπούλου η οποία με την ιδιότητα της ως γιατρός κάλεσε στον χαιρετισμό της τον κόσμο να παρακολουθεί τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών και να προσφέρει στον συνάνθρωπο .

Επίσης εκεί ήταν και η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης κ. Καλαποδα και ο Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης κ. Λούτος.

Στο τέλος έγινε η επίδοση τιμητικού επαίνου από την Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης στην κ. Σταματοπούλου και στην κ. Καλαποδα.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαρία Σταματοπούλου για την εξαιρετική διάλεξη!

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη μεγάλη επετειακή εκδήλωση στις 24 Οκτώβρη ¨Εμπρός της Ελλάδος παιδιά¨ στην οποία θα υπάρχουν εκπλήξεις για το κοινό και θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Συνεχίζουμε!

Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας και την στήριξή σας!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.