Επικαιροτητα

Πόσο τιμάται το πετρέλαιο θέρμανσης στην Τρίπολη

Φωτογραφία: αρχείου

Από σήμερα, Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022, ξεκίνησε η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στους Έλληνες καταναλωτές.

Στην αρκαδική πρωτεύουσα, η τιμή "κρατήθηκε" κάτω από το 1,5 ευρώ το λίτρο, τουλάχιστον, προς το παρόν. Επιπρόσθετα, υφίστανται και προσφορές, όπως εκπτώσεις στην τιμή εφόσον η πληρωμή γίνει με κάρτα.

Για παράδειγμα, επιχείρηση που διαθέτει το πετρέλαιο σε τιμή σήμερα 1,44 ευρώ το λίτρο, προσφέρει έκπτωση 5%, εφόσον η πληρωμή γίνει με κάρτα- μέχρι τις 21/11. Κατά συνέπεια, η τιμή διαμορφώνεται στα 1,368 ευρώ. 

Γενικότερα, στη χώρα, το παραπάνω καύσιμο διατίθεται, προς ώρας, στα 1,37- 1,38 ευρώ το λίτρο, καθώς τα διυλιστήρια της HELLENIQ ENERGY (πρώην ΕΛ.ΠΕ) αποφάσισαν στη χορήγηση έξτρα εκπτώσεων της τάξης των 75 ευρώ (με ΦΠΑ) ανά χίλια λίτρα στις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών.  Σε αυτές τις τιμές έχει συνυπολογιστεί και η κρατική επιδότηση των 0,25 ευρώ ανά λίτρο που αποφάσισε να χορηγήσει η κυβέρνηση.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.