Επικαιροτητα

Απίστευτες σκηνές στο Περιφερειακό Συμβούλιο! (vid)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

 Tο Περιφερειακό Συμβούλιο της 17ης Οκτωβρίου 2022 διεκόπη πριν....αρχίσει!

Αιτία η αντιπαράθεση μεταξύ της κ. Νικολάκου και του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, κ. Σκαντζού, με τον τελευταίο να ζητά την "αποβολή" της πρώτης από το Συμβούλιο, με αποτέλεσμα να έχουμε έντονη, λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των 2 μελών του Συμβουλίου και πεντάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

Το Συμβούλιο πρόκειται να ξεκινήσει με τη συζήτησh περί του αντιπλημμυρικού έργου του "Μορέα" στην Καλαμάτα. To θέμα τιτλοφορείται:  Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την  τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 122004/13-7-2004 ΑΕΠΟ του έργου:

«Αυτοκινητόδρομος Τρίπολης – Καλαμάτας: τμήμα Τσακώνα - Καλαμάτα» (όπως ισχύει), ως προς τα πρόσθετα / συμπληρωματικά υδραυλικά και αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα στην περιοχή της Καλαμάτας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΠΕΤ: 2110544719), κατόπιν της υποβολής Τεχνικής Έκθεσης από τη γνωμοδοτική –συμβουλευτική Επιτροπή που συστάθηκε με την 151/2022 απόφαση ΠεΣυ.Πρόκειται για χρονίζον ζήτημα, που έχει προκαλέσει πολλές "κόντρες" εντός Μεσσηνίας- και όχι μόνο-, καθώς αφορά έργο "αμφιλεγόμενο", ενώ η Περιφερειακή Αρχή της Πελοπόννήσου, όπως δήλωσε και ο κ. Νίκας, δεν επιθυμεί να υπάρξει περαιτέρω "κωλλυσιεργεία", αποδίδοντας σε "στρατηγική επιλογή" τις "προσπάθειες κάποιων" να μην υπάρξει γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου περί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του εν λόγω έργου- που, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι "απόφαση", καθώς αυτή θα ληφθεί από το Υπουργείο Υποδομών.

Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση περιελάμβανε εισήγηση του εκπονητή της μελέτης, Πανεπιστημιακού Καθηγητή, κ. Κουτσογιάννη, ενώ παρών ήταν και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Βασιλόπουλος. Υπήρξε χρονοβόρα, καθώς ο κ. Κουτσογιάννης απάντησε σ' ερωτήσεις εκ μέρους Συμβούλων. Όπως αναφέραμε, το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει αποφασιστική αρμοδιότητα για το ζήτημα αυτό.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας είπε, μεταξύ άλλων, πως η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχει ανάγκη από έργα αντιπλημμυρικής "θωράκισης" και ειδικά, εν προκειμένω, το έργο θα έπρεπε να έχει υλοποηθεί χρόνια αλλά, δυστυχώς, ακόμα και τώρα, αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης. "Εμείς θα στηρίξουμε την απόφαση της Πολιτείας", ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος, προσθέτοντας πως δεν είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής να εξετάσει από ποιον θα γίνει το έργο και πόσο θα κοστίσει. Ωστόσο, τόνισε πως "λευκές επιταγές" δεν δίνονται σε κανέναν, διαβεβαιώνοντας πως ο Δήμος Καλαμάτας θα παρακολουθεί επισταμένως την πορεία υλοποίησης του έργου.

Δείτε εδώ χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της αντιπαράθεσης μεταξύ του κ. Σκαντζού και της κ. Νικολάκου:

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.