Επικαιροτητα

Tο Επιμελητήριο Αρκαδίας στην ΚΕΕΕ, στη Λέσβο (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

"Οι επιχειρήσεις δε θα μείνουν ακάλυπτες στα προβλήματα", τόνισε ο πρόεδρος Ιωάννης Μασούτης.

Με μεγάλη συμμετοχή από τα 59 επιμελητήρια όλης της χώρας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης Κ.Ε.Ε.Ε., η οποία διεξήχθη στη Λέσβο 5 και 6 Νοεμβρίου και συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και ο εκπρόσωπος της ΚΕΕΕ και Γραμματέας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Βασίλης Αθανασιάδης.

Στη διάρκεια των εργασιών, τα Επιμελητήρια έλαβα τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης, ότι θα συνεχιστεί η στήριξη των επιχειρήσεων απέναντι στο θέμα της αύξησης του κόστους του ηλεκτρισμού, των πρώτων υλών και της αύξησης των επιτοκίων.

Στην κεντρική του ομιλία, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε., κ. Ιωάννης Μασούτης, ανέφερε πως ως Επιμελητηριακή Κοινότητα, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως:

-Την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου το οποία προορίζεται για ηλεκτροπαραγωγή.

-Τη θέσπιση πλαφόν στην τιμή λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος για τις βιομηχανίες και τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις.

-Θεσμικές παρεμβάσεις, στην κατεύθυνση της φορολογικής ελάφρυνσης στα ενεργειακά τιμολόγια και στα καύσιμα για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα.

-Επίσπευση της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις.

-Να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στη χορήγηση από τον ΔΕΔΔΗΕ όρων σύνδεσης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε επιχειρήσεις.

-Να αρθούν οι γεωγραφικοί περιορισμοί για την εγκατάσταση των συστημάτων.

-Να αρθεί το μέγιστο όριο ισχύος των 3 MW.

-Να γίνεται αντιστοίχιση μιας παροχής κατανάλωσης με πάνω από έναν σταθμό αυτοπαραγωγής.

Στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε.,  απηύθυναν χαιρετισμό, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης ,  ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ.  Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, κ. Ιωάννης Μπουρνούς, η βουλευτής Κ.Κ.Ε. Λέσβου, κ. Μαρία Κομνηνάκα, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ.  Κώστας Μουτζούρης και ο δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Στρατής Κύντελης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.