Επικαιροτητα

Πρόταση Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης για την Κυριακή 27 Νοεμβρίου

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τουλάχιστον το 80% των μελών επιθυμεί τα μαγαζιά να μην ανοίξουν!

Με τη τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/882 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Απριλίου 2019 σχετικά με τις απαιτήσεις προσβασιμότητας προϊόντων και υπηρεσιών και άλλες επείγουσες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης», επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022, σε ολόκληρη την Επικράτεια, από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.

Η τροπολογία αφορά στην μετάθεση της λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν, βάσει του άρθρου 19 του ν. 4989/2022 την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, λόγω των έκτακτων και έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονταν. Παράλληλα, προβλέπεται εξουσιοδότηση για την μετάθεση της ως άνω ημερομηνίας, σε περίπτωση που ανακύψει σοβαρός λόγος.

Έχοντας λάβει πολλές απαντήσεις από τα μέλη του του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης στην ερώτηση “Επιθυμείτε να ανοίξουν τα καταστήματα στις 27 Νοεμβρίου 2022;” με άρνηση που ξεπερνά το 80% να μην ανοίξουν τα καταστήματα αυτή την Κυριακή με κύριο λόγω ότι η κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών επαρκεί από τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας.

Σε συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από τα διοικητικά μέλη του συμβουλίου και λαμβάνοντας υπόψιν τις απαντήσεις όλων των μελών, ψηφίστηκε ομόφωνα πως το άνοιγμα των καταστημάτων να μην πραγματοποιηθεί την επερχόμενη Κυριακή.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας με την συμμετοχή τους ώστε να μπορούμε να διαμορφώνουμε αποφάσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εμπορικών αναγκών της πόλης μας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.