Επικαιροτητα

Τι είπε ο Δήμαρχος Τρίπολης στο αποψινό "Πάρε Θέση"

Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από μετάδοση μέσω facebook

Η καθιερωμένη επικοινωνία του Δημάρχου Τρίπολης με τους δημότες- Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε, κυρίως, στα έργα που ήδη υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν στο Δήμο, αλλά και στις εργασίες που διεξάγονται "ελέω" φυσικού αερίου. Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Τρίπολης έκανε αναφορά και στις εκδηλώσεις της περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Τζιούμης τόνισε τα εξής:

Το φυσικό αέριο ήταν αίτημα 20ετίας για την πόλη. Είναι δικαιολογημένα τα παράπονα για τα έργα του φυσικού αερίου και θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για την ενόχληση αυτή, παρότι δεν πρόκειται για έργο του Δήμου.

Για την κατάσταση των δρόμων, ο Δήμος θα προσπαθήσει, μέσω πρότασης που έχει υποβάλει, να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση. Ασφαλτοστρώσεις θα ξεκινήσουν, και πάλι, από την Άνοιξη, λόγω καιρού.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Τρίπολης δεν έχει προβλήματα οικονομικής φύσεως, όπως πολλές άλλες αντίστοιχες επιχειρήσεις της χώρας. Δεν θ' αντιμετωπίσει προβλήματα λειτουργίας, ωστόσο μειώνεται η ικανότητά της να υλοποιεί μεγάλα έργα. 

H πλατεία Αγ. Βασιλείου, και γενικά τα έργα που υλοποιούνται, προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό. Λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους, έχουν "συμπαρασυρθεί" τα κόστη των δημοσίων έργων. Εκατοντάδες έργα έχουν σταματήσει. Ήταν το κυριότερο θέμα που συζητήθηκε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Πιθανόν, θα έπρεπε τα έργα να προχωρούν γρηγορότερα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, υπό τις παρούσες συνθήκες.

Στην "τελική ευθεία" μπαίνει η διαδικασία απαλλοτρίωσης για το δρόμο που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ, μετά τις γιορτές, θα ξεκινήσει και το έργο αποκατάστασης και επανάχρησης του Παλαιού Δημαρχείου.

Στολισμός για τα Χριστούγεννα θα γίνει, κατά τι περιορισμένος, λόγω των οδηγιών του Υπουργείου. Το άναμμα του δέντρου θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου, με πολλές εκπλήξεις. Επίσης, θα γίνει Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πλατεία Άρεως, αναβαθμισμένης ποιότητας, το οποίο θ' ανοίξει στις 18 Δεκεμβρίου.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.