Επικαιροτητα

"Κρατήστε καθαρό το Μαίναλο!" (vids)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Η συζήτηση για την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σχετικά με τη δημιουργία αιολικού πάρκου στο Μάιναλο

Εισηγήτρια του θέματος ήταν η κ. Τζένη Δημητρακοπούλου ("Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο"), η οποία ήταν αρνητική απέναντι στην απόφαση της Ρ.Α.Ε. Η τελευταία έδωσε, καταρχάς, το "πράσινο φως" σε εταιρεία, προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να δημιουργηθεί αιολικό πάρκο 70 ανεμογεννητριών στο Μαίναλο, μια πράξη που έχει προκαλέσει αρκετά σημαντικές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. 

Ειδικά, η χωροθέτηση του πάρκου είναι αυτή εναντίον της οποίας ασκείται έντονη κριτική, καθώς υποστηρίζεται, από πολλούς φορείς, πως θα επηρεάσει με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο τόσο το ίδιο το περιβάλλον όσο και την οικονομική δραστηριότητα που αφορά, για παράδειγμα,  τον εναλλακτικό τουρισμό.

Όπως τόνισε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Σκαντζός, "κανείς μέσα σ' αυτή την αίθουσα δεν είναι υπέρ αυτού του έργου", αναφέροντας, παράλληλα, πως δεν απορρίπτονται συλλήβδην οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Στο ίδιο "μήκος κύματος" κινήθηκε και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Λαμπρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ειδική περιβαλλοντική μελέτη για το Μαίναλο, που μένει "κενό γράμμα" επί 20ετία. Από την πλευρά του, ο κ. Τατούλης ζήτησε να μην υπάρξει απλά μια αρνητική, για την απόφαση της Ρ.Α.Ε., αντίστοιχη απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά να υπάρξει δυναμικότερη αντίδραση και επαφή τόσο με τη Ρ.Α.Ε. όσο και με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με σκοπό την "ανατροπή" της απόφασης. 

Επιπρόσθετα, ο κ. Τατούλης ζήτησε- και αυτός, όπως έχουν κάνει και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες- "χωροταξικό σχεδιασμό" για την τοποθέτηση των Α.Π.Ε. Ωστόσο, θα λέγαμε πως σε μια χώρα που, ακόμα, δεν έχει "κατορθώσει" να ολοκληρώσει το Εθνικό Κτηματολόγιο, κάτι τέτοιο εμφανίζεται ως ιδιαίτερα δύσκολο... 

Όπως πληροφορηθήκαμε, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει μια "παράσταση διαμαρτυρίας", την επόμενη εβδομάδα, λόγω και της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στην Αρκαδία.

Παρακάτω απόσπασμα της τοποθέτησης των εκπροσώπων φορέων που αντιδρούν απέναντι στην απόφαση της Ρ.Α.E. Πρόκειται για τους κυρίους Γιώργο Μπουντρούκα και Θανάση Κακαρίκο.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.