Επικαιροτητα

Τρίπολη: Σφοδρή αντιπαράθεση για τα οικονομικά του Δήμου (vid)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης- Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Με το θέμα των αποφάσεων της Ρ.Α.Ε. (ρυθμιστικής αρχής ενέργειας) περί ανεμογεννητριών ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η ανεξάρτητη αρχή δεν έλαβε καθόλου υπόψη της τις αποφάσεις των αιρετών, αυτοδιοικητικών οργάνων. Ειδικότερα, ο κ. Τζιούμης πρότεινε να συζητηθούν οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί, από εδώ και πέρα, ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Πριν τη σχετική διαδικασία, ωστόσο, κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων προς τη Δημοτική Αρχή,  ο κ. Σμυρνιώτης υποστήριξε, σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του κ. Δημάρχου για την πορεία των έργων στην πόλη, πως γίνεται προσπάθεια να "προλάβει" η Δημοτική Αρχή "αυτό που έρχεται", δηλαδή τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση έργων.

Ο κ. Τζιούμης απάντησε πως το πρόβλημα σε δημόσια έργα υφίσταται σ' όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρθηκε στο πρόσφατο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. (κεντρική ένωση δήμων ελλάδας) και αυτό είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα. "Στην Τρίπολη, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, όλα τα έργα προχωρούν ικανοποιητικά", επανέλαβε ο κ. Δήμαρχος.

Ο κ. Τσιαμούλος, από την πλευρά του, κατηγόρησε, γι' άλλη μια φορά, τη Δημοτική Αρχή, για "ρεκόρ απευθείας αναθέσεων", με αποτέλεσμα να σημειωθεί αρκετά έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Τσιαμούλου και Τζιούμη, όπως είχε συμβεί και σε προηγούμενη συνεδρίαση για το ίδιο θέμα. 

Μπορείτε να δείτε παρακάτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα το οποίο περιλαμβάνει ένα μικρό "δρώμενο" θα λέγαμε εκ μέρους του επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη αλλάζουμε τα δεδομένα":

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.